Genel Baskan Geylan Açiklamasi 'Türk Egitim-Sen Olarak TBMM'de Terörist Istemiyoruz'

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, “Türk Egitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak TBMM’de terörist istemiyoruz” dedi.

Genel Baskan Geylan Açiklamasi 'Türk Egitim-Sen Olarak TBMM'de Terörist Istemiyoruz'
Türk Egitim-Sen Sube Yönetim Kurulu Üyeleri Egitim ve Istisare Toplantisinda gündeme dair önemli açiklamalar yapan Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, bir milletvekilinin kamuoyuna yansiyan fotograflarina tepki gösterdi. Geylan, bu ve bunun gibi müptezellerin fezlekelerinin TBMM’ye getirilmesini isteyerek, “Teröristin kucagindan inip, TBMM kürsüsüne çikmaya kimsenin hakki yoktur” dedi.

Genel Baskan sunlari kaydetti:

“Biliyorsunuz birkaç gündür medyada gündem oluyor. Bir sözde milletvekilinin bir militanla fotograflari yayinlaniyor. Sunu çok net ifade ediyorum: Türk Egitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak TBMM’de terörist istemiyoruz. 40 yildir canimiza kastettiler, milyarlarca dolarlik maddi kaynagimizi heder ettiler. Neredeyse bu ülkede bölücü PKK teröründen dolayi sehidi olmayan köy kalmadi. Artik yeter! Teröristin kucagindan inip, TBMM kürsüsüne çikmaya kimsenin hakki yoktur. Hiçbir terörist unsuru beslemek zorunda degiliz. Beklentimiz sudur: Bu müptezelin ve bunun gibilerin fezlekeleri TBMM’ye getirilmeli ve milletin vekili olanlar da geregini yapmalidir. Parti görünümlü terörist örgütte bir an önce kapatilmalidir. Türk Egitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in kanaati, durusu, tavri budur.”

"Bu is Arap baharina benzemez"

Kazakistan’da yasanan olaylara da deginen Geylan, “Kardes ülke Kazakistan’in dün oldugu gibi, bugün ve yarin da yanindayiz. Yasananlarin sadece akaryakit zammina tepkiden ibaret olmadigi çok açik görülmüstür. Bu noktada Kazakistanli soydaslarimizin dirayetli durmasini istiyoruz. 2022 yili Türk bahari olacak diye ümit eden gaflet ve ihanet unsurlari sunu bilsinler ki, bu is Arap baharina benzemez. Türk milletini baskalariyla karistirmayin. Tarihte defalarca oldugu gibi yine bertaraf olacaksiniz. Binlerce yillik devlet gelenegi olan aziz milletimizi kabile devletleriyle bir tutmayin. Emperyalizm ve onun usaklari 15 Temmuz 2016’da denediler ve Türk milletinin yumrugunu kafalarina yediler. Bundan sonra da hem ülkemizde hem de Türk Cumhuriyetlerinde farkli amaçlarla çok uluslu projelere, operasyonlara piyonluk, usaklik edenlere sesleniyoruz: Türkiye Kamu-Sen ve Türk Egitim-Sen’in gelenegi 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptigi gibi bundan sonra da devlete, vatana, millete, caniyla, maliyla, gövdesiyle, basiyla, duasiyla dik durmaya devam edecek” sözlerine yer verdi.

Genel Baskan Geylan’in konusmasinin ardindan “Dünya Dili Türkçe” kompozisyon yarismasinin ödül töreni gerçeklestirildi.

Sube Yönetim Kurulu Üyeleri Egitim ve Istisare Toplantisi, 15 Ocak 2022 Cumartesi saat 20.00’da Genel Baskan Talip Geylan’in kapanis konusmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA