Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, Avustralya'yi Djokovic'e 'Kötü Muamele' Yapmakla Suçladi

Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, Avustralya’yi vizesi ikinci kez iptal edilen Sirp tenisçi Novak Djokovic’e “kötü muamele” yapmakla suçlayarak, “Neden ona kötü davraniyorsun. Sadece onu degil, neden ailesini, özgür ve gururlu bir milleti de küçük düsürüyorsun” dedi.

Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, Avustralya'yi Djokovic'e 'Kötü Muamele' Yapmakla Suçladi
Dünyanin en prestijli 4 tenis turnuvasindan biri olan Avustralya Açik Tenis Turnuvasi’nda yer almak için Avustralya’ya gelen Sirp tenisçi Novak Djokovic’in vizesinin ikinci kez Avustralya Göçmen Bakanligi tarafindan iptal edilmesinin ardindan Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic sosyal medya hesabindan açiklama yapti.

Vucic, Avustralya’yi Djokovic’e “kötü muamele” yapmakla suçlayarak, “Neden ona kötü davraniyorsun. Sadece onu degil, neden ailesini, özgür ve gururlu bir milleti de küçük düsürüyorsun” dedi.

Vucic, Djokovic hakkinda alinan kararin gelecek seçimlerde oy kazanmak için yapilip yapilmadigini sorarak, "Ahlaki meseleye geri dönüyorum. Novak’in Melbourne’de 10’uncu kupayi kazanmasini istemiyorsaniz, neden onu hemen geri çevirip vize alamadigini söylemediniz" dedi.

Bir yürütme organinin yargi kararlarini degistirmesine sasirdigini ifade eden Vucic, “Bize hukukun üstünlügü ilkesi hakkinda vaaz veriyorlar. Sirbistan’da bir bakanin yargiçlarin kararlarini iptal etmesi halinde ne olacagini hayal edebiliyor musunuz” ifadelerini kullandi.

Vucic, Sirbistan’in Djokovic için savasacagini belirterek, "Novak, biz yaninizdayiz" dedi.



Avustralya Yüksek Mahkemesi’nden Djokovic’in sinir disi edilmesine “tedbir” karari

Avustralya Federal Mahkemesi, vizesi 2 kez iptal edilen Djokovic’in avukatlarinin yaptigi itiraz sonrasi acil toplandi. Görüntülü konferans yoluyla yapilan durusmada yargiç, Djokovic’in avukatlari ile Sirp tenisçinin vizesini iptal eden Göçmenlikten Sorumlu Bakan Alex Hawke’un avukati hazir bulundu. Canli yayinlanan durusmada Djokovic’in avukatlari vize iptali karari verilmesi nedeniyle endiselerini dile getirerek itiraz haklarini kullandi. Yapilan savunmalarin ardindan davayi yürüten yargiç, davanin ertelenmesine ve Novak Djokovic’in vize iptali ve sinir disi edilmesi kararina “tedbir” getirilmesine karar verdi.

Karara göre, Novak Djokovic bu gece gözaltina alinmayacak veya sinir disi edilmeyecek. Ancak yarin saat 08.00’de Melbourne’deki göçmenlik yetkilileriyle bir görüsmeye katilmasi gerekecek. 34 yasindaki raket ayrica göçmenlik yetkilileri tarafindan sorgulandiktan ve hukuk ekibiyle görüstükten sonra yarin gözaltina alinacak.

Dünya siralamasinda 1 numarada yer alan Djokovic’in pazartesi günü baslayacak Avustralya Açik Tenis Turnuvasi’nda oynayip oynayamayacagi ise pazar günü yapilacak durusma sonrasi kesinlik kazanacak.

Avustralya Açik Tenis Turnuvasi’nda yer almak için ülkede bulunan ancak korona virüs protokolleri geregi vizesi iptal edilen Sirp tenisçinin, Avustralya Federal Mahkemesi’ne yaptigi itiraz kabul edilip vizesi geri verilmis ardindan vizesi ikinci kez Avustralya Göçmen Bakanligi tarafindan iptal edildi. Avustralya Açik’i geçen sene kazanarak toplamda 9 kez Avustralya’da sampiyonluk sevinci yasayan Djokovic, bu yil da Avustralya Açik’ta en büyük favoriler arasinda gösteriliyordu.
Kaynak: İHA