Rektör Çakar 'Pandemiye Ragmen Önemli Çalismalar Yaptik'

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çalisan Gazeteciler Günü kapsaminda basin temsilcileriyle bir araya gelerek 2021 yilini degerlendirdi.

Rektör Çakar 'Pandemiye Ragmen Önemli Çalismalar Yaptik'
Rektörlük Çalistay Salonu’nda düzenlenen programda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ilk olarak basin temsilcilerinin Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak tarafsiz, objektif ve nitelikli habercilik ilkeleri dogrultusunda özveriyle çalisan basin mensuplarina katkilari için tesekkür etti.

“Salgin kosullarina ragmen önemli çalismalar yürüttük”

Salgin kosullarina ragmen yapilasma, projeler, etkinlikler ve daha birçok konuda önemli çalismalar yürüttüklerine dikkat çeken Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi’nin 2006 yilindan bugüne büyük yol kat ettigine isaret etti. Her yil 5 bin ögrenci mezun eden Düzce Üniversitesi’nde, 32 bin ögrencinin egitim gördügünü söyleyen Prof. Dr. Çakar, Türkiye ortalamasinin yüzde 70 oldugu yerlesme oraninda yüzde 92’yi yakalama basarisi gösterdiklerinin altini çizdi. Uluslararasilasma anlaminda 650 yabanci uyruklu ögrenciden 2 bin yabanci uyruklu ögrenci sayisina ulastiklarini dile getiren Çakar, gelistirdikleri yazilim sistemi ile salgin döneminde senkron (canli) olarak uzaktan egitim faaliyetlerini gerçeklestirdiklerini sözlerine ekledi.

Fikri sinai mülkiyet haklari alaninda büyük gelisim

Her yil bütçesini artiran Düzce Üniversitesi’nin, egitim-ögretime ve arastirmaya ayirdigi payi da artirdigini ifade eden Rektör Çakar; 138 marka, patent, faydali model basvurusu ve 34 tescil ile fikri ve sinai mülkiyet haklari konusunda da büyük gelisime dikkat çekti.

Birçok yatirim hayata geçti

Geçtigimiz yil birçok yatirimi hayata geçirdiklerini belirten Çakar, ögrenci merkezi, tip fakültesi derslik binasi, hastane otopark ve çevre düzenlemesi, Düzce MYO tadilati, spor tesisleri tadilati, Akçakoca gastronomi mutfagi, botanik bahçesi 1. etap, Akçakoca Tarihi Sakirler Konagi restorasyonu, tarimsal atik laboratuvari gibi yatirimlari tamamladiklarini söyleyerek devam eden ve planlanan yatirimlar hakkinda da bilgiler paylasti.

“Mühendislik kategorisinde devlet üniversiteleri arasinda birinciyiz”

Düzce Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararasi basarilarindan söz eden Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi’ne Eczacilik Fakültesi’ni kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi. Times Higher Education Dünya Üniversite siralamasinda ilk bin içerisinde yer alan Düzce Üniversitesi’nin, sanayi geliri kategorisinde dünya 90.’si oldugunu ifade eden Çakar, mühendislik kategorisindeyse dünyada 300 bandinda bulunan Düzce Üniversitesi’nin, ülkemiz devlet üniversiteleri arasinda birinci oldugunun da altini çizdi.

Bölgesel kalkinma üniversitesi

Ihtisaslasma alaninda Düzce Üniversitesi’nin adinin YÖK tarafindan bölgesel kalkinma üniversitesi olarak ilan edildigine isaret eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, tibbi bitki yetistiriciligi, aricilik, tibbi mantar üretimi, Geleneksel ve Tamamlayici Tip, tarimsal atiklarin endüstriye geri kazanimi gibi çalismalar sonucunda önemli bir deger zinciri olusturduklarini dillendirdi.

Toprak haritasi ve tibbi bitki haritasi ile sehre önemli hizmet

Düzce Üniversitesi’nin yeni markasi Univera üzerinden kozmetik alanina yöneldiklerini söyleyen Rektör Çakar, Kozmetik Üretim Merkezi kurduklari bilgisini aktardi. Düzce’nin her bölgesinden toprak alarak yapilan analizler sonucunda Düzce ilinin toprak haritasini ve tibbi bitki haritasini çikardiklarina vurgu yapan Çakar, tarimsal alanda sehre çok önemli bir hizmet sunduklarini sözlerine ekledi.

“Istihdam Melegi” ile istihdama önemli katki

Arastirma, teknoloji, otomasyon ve mühendislik üzerine ATOM A.S.’yi de kurduklarini dile getiren Rektör Çakar, istihdama büyük katki saglamasi amaçlanan ve 31 Ocak 2022’de lansmani yapilacak olan güdümlü istihdam projesi “Istihdam Melegi” hakkinda kisa bilgilendirmede bulunarak sözlerini sonlandirdi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’in konusmasinin sonrasinda basin mensuplarinin sorularina geçildi. Soru-cevap sonrasinda program, toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA