'Peynirli Yumurta' Isimli Tiyatro Oyunu Seyirciyle Bulusuyor

Peynirli Yumurta isimli tiyatro oyunu yarin Erzurum Devlet Tiyatrolarinda seyirciyle bulusacak. Ferenc Karainthy’in yazdigi oyun kadin-erkek iliskisini, ask, güven ve yalnizlik gibi konulari isliyor.

'Peynirli Yumurta' Isimli Tiyatro Oyunu Seyirciyle Bulusuyor
Ferenc Karainthy’in yazdigi ve Çigdem Aydin’in Türkçeye çevirdigi insanin yalnizligi ve iki kisinin iliskisi üzerine kurulmus “Peynirli Yumurta” eseri tiyatro oyununa çevrildi. Rejisörlügünü Eray Eserol’un yaptigi oyuncu Bayram Atila Karagöz ve Merve Gül’ün oynadigi tiyatro oyununun provalari tamamlandi. Oyun yarin prömiyer yaparak seyirciyle bulusacak.

Bir barda çalisan garson kizla, barin kapanma saatinden on yedi dakika önce oraya gelen müsteri arasinda geçen oyun kadin-erkek iliskisi, ask, güven, yalnizlik gibi konulari isliyor. Demir perde ülkesi olan Macaristan da yasamak zorunda olan bireyin özgürlük özlemi, var olma çabasi, ve yasadiklari sorunlar; bir bar sandalyesinde bireyin kendisi ve çevresiyle olan hesaplasmasi, asklari ve yalnizliklari çarpici sekilde isliyor.

Oyunla ilgili açiklamalarda bulunan Rejisör Eray Eserol, Erzurum’da tiyatroya büyük bir ilgi oldugunu ve burada oyunu sahnelemekten memnu olduklarini ifade ederek, “ Erzurum Devlet Tiyatrosunda oyunumuz yarindan itibaren sahnelenmeye baslanacak. Erzurum izleyicisinin tiyatroya ne kadar ciddiyetle yaklastigini, entelektüel seviyesinin ne kadar üstün oldugunu biliyorum. Burada tiyatroya çok büyük bir ilgi var. Dramatik sanatlara ilgi var. Burada olmaktan mutluyum. Oyunumuza 29 Kasim itibariyle çalismaya basladik. Provalarimiza ve okuma provalarimiza internet üzerinden yaptik. Oyunumuzun temelini atip Ankara’da provalarimizi yaptik” dedi.

Erzurum Devlet Tiyatrolari Müdürü Sezai Yilmaz ise sezonun 2. oyununu izleyicilerle bulusturacaklarini belirterek“ Ekimde perdelerimizi yeniden açmistik. Sezonumuz devam ediyor. 2. oyunumuz ile seyirci karsisina yeniden çikacagiz. Turnelerimiz hizla devam ediyor. Peynirli Yumurta oyunumuz farkli bir serüvene sahne oldu. Ankara’da provalar basladi ardindan Erzurum’a çektik. Güzel bir maceraydi. Oyunumuz yarin seyirci karsisina çikacak” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA