NATO'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı!

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin azaltılması amacıyla düzenlenen toplantı sonrasında çok kritik açıklamalar geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya saldırırsa büyük bedel öder" dedi.

NATO'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı!Ukrayna-Rusya hattındaki gerilimi düşürmek için Rusya ve NATO, Brüksel'deki NATO karargahında görüşme gerçekleşti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 'Rusya saldırırsa büyük bedel öder' dedi.

STOLTENBERG'DEN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMALAR!

Görüşme sonrası NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

NATO başkanı Rusya ile 'önemli farklılıklar' olduğunu ancak tekrar görüşmeye hazır olduklarını belirterek, 'Rusya füzeleri konuşlandırarak sözleşmeyi defalarca kez ihlal etti. Silahsızlanmayı biz de destekliyoruz. Rusya Ukrayna üzerindeki gerginliğe rağmen daha fazla toplantı yapmayı denemeyi kabul etti' dedi.

'ASKERLERİ ÇEKİN' ÇAĞRISI

Rusya'nın askeri güçleri Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'da. Bu birlikler ülkelerin rızası olmadan konuşlandı. NATO bugün Rusya'ya askerlerini çekme çağrısını yeniledi.

RUSYA'NIN KİMYASAL SİLAH KULLANDIĞINI GÖRDÜK

NATO Rusya ile diyalog içinde olabilir ama bu taviz vereceğimiz anlamına gelmiyor. Müttefikler ile birlikte Rusya'ya şunu da ilettik; Rusya güç kullanarak farklı ülkelere girdi. Kimyasal silahlar kullandıklarını gördük. Rusya'nın muhaliflere de baskı yaptığını gördük.

Masadaki teklifleri görüşmeye her zaman hazırız ama hazırlık da yapmak zorundayız.

NATO'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı!

RUSYA SALDIRIRSA ÇOK BÜYÜK BEDELLER ÖDER

Rusya saldırırsa çok büyük bedeller öder. Rusya bir sonraki görüşme için tarih vermeyi kabul etmedi. Ben birden fazla toplantı yapalım teklifinde bulundum. Rusya NATO'ya bir cevap vermek için zamana ihtiyaçları olduklarını belirttiler. Biz masaya oturmaya hazırız. Rusya'nın da hazır olmasını umuyoruz.

GERGİN KARELER!

Brüksel'de başlayan toplantı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko ve Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Fomin, NATO-Rusya Konseyi huzurunda medyaya poz verdi. Ancak toplantıdaki gerilim fotoğraflara da yansıdı.