Kara Saplanan Araçlari Kurtarma Operasyonu
Tekirdag sehir merkezinde bastiran yagis sebebiyle Süleymanpasa Belediyesi tarafindan karla etkin mücadele baslatilirken, kara saplanan araçlar kurtarildi.

Süleymanpasa’da yasayan Tekirdaglilar, yogun kar yagisi ile sabaha uyanirken Süleymanpasa Belediyesi tüm imkânlari ile kar yagisinin olusturabilecegi olumsuzluklara karsi önlemlerini artirdi. Yollarda kar temizleme ve tuzlama çalismasi baslatilirken, karda mahsur kalanlari kurtarmak için ekipler seferber edildi.
Buzlanmaya karsi önlem alindi
Sabah saatlerinde siddetini arttiran kar yagisi ile birlikte, buzlanma meydana gelebilecek yollarda çalismalari yogunlastiran ekipler, tuzlama çalismalari gerçeklestirdi. Kar birikimi yasanan yollara da en kisa sürede müdahale eden Fen Isleri Müdürlügü, yollarin açik kalmasi için özellikle kirsal mahallelerde çalismalarina agirlik verdi.
Karda mahsur kalan araçlar kurtarildi
Süleymanapas Belediyesi ekipleri kar temizleme ve yollarda tuzlamalarin yani sira karda mahsur kalan araçlari ve vatandaslari kurtarma çalismalarina da katildi.
Yagci mevkiinde karda mahsur kalan bir araci kurtarmak için müdahale çalismalari baslatan AFAD ve Süleymanpasa Belediyesi ekipleri araca maddi hasar vermemek için itekleme yöntemi ile söz konusu araç oldugu yerden çikarildi.
60 personel sahada
Süleymanpasa Belediyesi Fen Isleri Müdürü Kenan Taskin yaptigi açiklamada Belediye Baskani Cüneyt Yüksel’in talimatlariyla kar ile etkin mücadele yaptiklarini ifade ederek, “Iki kar küreme ve tuz atma makinamiz, 4 greyder, 6 ise makinesi 60 personelimiz ile hem kirsal mahallede hem de karayollarimiza da yardimci olarak, biraz öncede mezarlikta bir defin var oranin yolunu da açtik. Tuzlamalarimizi yaptik. Diger kirsal mahallelerimizde de, sehir merkezinde de çalismalarimiz sürüyor” dedi.
