Emniyet Genel Müdürü Aktas Açiklamasi '265 Bin Personelle 81 Ilde Sahadayiz'

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, yeni yil denetimleri kapsaminda Izmir’e geldi. Kemalpasa ilçesinde bulunan kontrol noktasinda denetim ve ziyaret gerçeklestiren Aktas, “Vatandasimizin yeni yila huzur ve güven ortaminda girmesi için 265 bin personelimizi sahada görevlendirdik. 7 bin 560 sabit noktada ve yine 38 bin 500 mobil ekiple beraber arkadaslarimiz tam kadro sahada görevlerini yapiyor” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Aktas Açiklamasi '265 Bin Personelle 81 Ilde Sahadayiz'
Yilbasi denetimleri kapsaminda Izmir’e gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas’a, Izmir-Istanbul Otoyolu Akalan Giseleri’ndeki jandarma ve polis uygulama noktasina yapmis oldugu ziyarette, Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutani Tugamiral Serkan Tezel de eslik etti.

“Arkadaslarimiz tam kadro sahada görevlerini yapiyorlar”

Burada jandarma ve polis ekiplerinin yeni yilini kutlayan Aktas, Izmir’de görev yapan kolluk birimlerinin çalismalarini yerinde görmek, denetimler gerçeklestirmek ve yeni yilini tebrik etmek için geldiklerini dile getirdi. Aktas, burada gazetecilere yapmis oldugu açiklamada, “Biz emniyet teskilati olarak 81 ilde tam kadro sahadayiz. Dün sabah saat 08.00 itibariyle tedbirlerimizi almaya basladik. Dün sabah 08.00’dan yarin sabah 08.00’a kadar vatandasimizin yeni yilina huzur ve güven ortaminda girmesi için tam 265 bin personelimizi sahada görevlendirdik. 7 bin 560 sabit noktada ve yine 38 bin 500 mobil ekiple beraber arkadaslarimiz tam kadro sahada görevlerini yapiyorlar. Jandarma ve sahil güvenlik birimlerimiz de kendi görev ve sorumluluk alanlarinda ayni sekilde tedbirlerini aliyorlar" dedi.

Izmir’de de emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin Izmirlilerin yeni yila huzur ve güven içerisinde girmesi için görevlerinin basinda oldugunu bildiren Aktas, kazasiz belasiz bir yeni yili diledi.

“Ekipler, sabah saatlerine kadar aksatmaksizin görevlerini yürütecek”

Izmir’de huzur ve esenlik içerisinde bir yilbasi idrak edildigine dikkat çeken Izmir Valisi Kösger ise yapmis oldugu açiklamada, “5 bini askin polis, 1000’i askin jandarmamiz, 3 bin 600 saglikçimiz ve 130 civarinda sahil güvenlik ekibimiz Izmir’de görev basinda. Ekipler, sabah saatlerine kadar aksatmaksizin görevlerini yürütecekler. Ben de Izmirli hemserilerimize ve tüm vatandaslarimiza huzur ve esenlik içerisinde bir yil diliyorum. Insallah güzel günleri birlikte yasariz” ifadelerini kullandi.

Daha sonra Aktas ve beraberindekiler jandarma ve emniyet personeliyle çay içip kestane yedi. Ardindan vatandaslar ile de sohbet eden Aktas, uygulama noktasinda görev yapan personelle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA