Almanya'da Müslüman Mezarligina Çirkin Saldiri

Almanya’nin Iserlohn kentinde kimligi bilinmeyen kisi veya kisilerce Müslüman mezarligina gerçeklestirilen saldirida 20 mezarlik tahrip edildi. Iserlohn DITIB Camisi Dernek Baskani Dogan Üstün, "Yetkililerle görüstük, arastirmalari sürüyor. Saldirinin gece 01.30 veya 02.00 civarinda gerçeklestirildigi tahmin ediliyor" dedi.

Almanya'da Müslüman Mezarligina Çirkin Saldiri


Almanya’da Müslüman mezarliklarina yönelik saldirilar sürüyor. Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bagli Iserlohn kentindeki Müslüman mezarligina henüz kimligi bilinmeyen kisi veya kisilerce saldiri gerçeklestirildi.

Kentin girisinde yer alan mezarliktaki 100’ün üzerindeki mezarliktan 20’si tahrip edildi. Iserlohn DITIB Camisi Dernek Baskani Dogan Üstün, “Mezarligimiza çirkin bir saldiri yapildi. Yeni yila girdikten sonra mezarliga ziyarette bulunan kisiler tarafinda fark edilen saldiri daha sonra bize haber verildi.

Savcilik ve polis de aradi. Olay yerinde 2 saate yakin inceleme yaptilar" dedi.

Saldiridan büyük üzüntü duydugunu söyleyen Üstün, “Yetkililerle görüstük, arastirmalari sürüyor. 20 civarinda mezar tasi tahrip edilmis. Saldirilar Müslüman mezarliklarina yapilmis. Saldirinin gece 01.30 veya 02.00 civarinda gerçeklestirildigi tahmin ediliyor" bilgisini paylasti.

"Iserlohn yetkililerinden bu hainlerin yakalanmasini istiyoruz"

Tahrip edilen mezarliklari görüntüleyen Mikail Isik ise videoda, "01.01.2022. Iserlohn Müslüman Mezarligina haince saldiri oldu. Hasar verildi mezarlara. Gördügünüz gibi vatandaslar geliyor mezarliklarini düzeltmeye çalisiyorlar. Allah geçmislerimize rahmet eylesin. Rabbim Islam düsmanlarina da firsat vermesin. Gördügünüz üzere herkes su anda mezarlari topluyor, bakimini yapiyorlar" dedi.

Isik, "Biz bunlarin bakimlarini yenileriz. Ama bu Islam düsmanlarinin zalimlikleri yanlarina kalmamali. Suçlar bulunup cezasina çekmeli. Yasadigimiz yerden istegimiz bu. Iserlohn yetkililerinden bu hainlerin yakalanmasini istiyoruz. Bu bizim hakkimiz. Camilere saldiranlar, mezarliklara saldiranlar suçlular yakalanmali, cezasini çekmeli. Istegimiz, talebimiz bu yönde" ifadelerini kullandi. "Gün geçmiyor ki Almanya’da böyle olaylar yasanmamis olsun" diyen Isik, "Maalesef böyle olaylarla sik sik karsilasiyoruz. Ama her türlü hakkimizi, her türlü imkanlarimizi zorlayarak arayacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA