Ispanyol Hükümeti, 1,7 Milyar Avroluk Barselona Havaalanini Yenileme Projesini Askiya Aldi

Ispanya'da sol koalisyon hükümeti, ülkenin önemli turistik kentlerinden Barselona'daki El Prat Havaalaninin yenilenmesi projesini askiya aldi.

Ulastirma, Dolasim ve Kentsel Gündem Bakani Raquel Sanchez, 1 milyar 700 milyon avroluk bir yatirimi öngören Barselona El Prat Havaalanini yenileme projesinin askiya alindigini açikladi.

Sanchez, Katalonya özerk hükümetinin yeterli destek vermemesini bu karara gerekçe olarak gösterdi.

Merkezi hükümet ile Katalonya özerk hükümeti 2 Agustos'ta yaptiklari açiklamada, El Prat Havaalaninin genisletilmesi projesinin hayata geçirilmesi hususunda anlasma saglandigini duyurmustu.

Diger yandan Sanchez, yatirim projesinin durdurulmasinin, merkezi hükümet ile Katalonya özerk hükümeti arasinda gelecek hafta baslamasi öngörülen "diyalog masasi" görüsmelerini etkilememesi gerektigini savundu.

Ispanya'nin mevcut durumda en önemli sorunu olan Katalonya'daki bagimsizlik yanlisi girisimlere karsi siyasi çözüm üretmek amaciyla diyalog masasi kurulmasi kararlastirilmisti.

Katalan hükümeti, görüsmelerin sonunda bagimsizlik referandumu karari çikmasini sart koyarken, merkezi hükümet buna karsi çikiyor.

Kaynak: AA