Disisleri Bakanligi Sözcüsü Bilgiç Açiklamasi 'Deraa'daki Gelismeleri Yakindan Ve Endiseyle Izliyoruz'

Disisleri Bakanligi Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'nin Deraa sehrindeki gelismeleri yakindan ve endiseyle takip ettiklerini belirterek, "Rejimin sivilleri hedef alan saldirilari, Deraa/Beled ve çevresini abluka altina alarak göçe zorlamasi kabul edilemez." dedi.

Bilgiç, Suriye’nin Deraa kentindeki gelismelerle baglantili bazi iddialar hakkindaki soruya yazili yanit verdi.

Deraa’daki gelismeleri yakindan ve endiseyle izlediklerini kaydeden Bilgiç, "Rejimin sivilleri hedef alan saldirilari, Deraa/Beled ve çevresini abluka altina alarak göçe zorlamasi kabul edilemez." ifadesini kullandi.

Bilgiç, rejim ile muhalif gruplar arasinda yürütülen arabuluculuk girisimleri sirasinda sehri terk etmeye zorlanan çok sayida sivilin Türkiye’ye kabul edilecegi ve bu hususta Türkiye ile anlasma saglandigina dair iddialarin ortaya atildigina tanik olduklarini, bu iddialarin asilsiz oldugunu vurguladi.

6 Eylül'de yürürlüge giren ateskes anlasmasini not ettiklerini ifade eden Bilgiç, "Bu anlasmanin bu defa kalici olmasini ve Deraa halkina yönelik gayriinsani muamelenin sona erdirilmesini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA