KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Konya'da Ziyaretlerde Bulundu Açiklamasi

'Ana vatanimiz Türkiye Cumhuriyeti ile tamamen uyum içinde ve ulusal menfaatlerimizin, milli çikarlarimizin dogrultusunda en iyi sekilde gelecege hazirlanmak için çalisiyoruz'.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, "Ana vatanimiz Türkiye Cumhuriyeti ile tamamen uyum içinde ve ulusal menfaatlerimizin, milli çikarlarimizin dogrultusunda en iyi sekilde gelecege hazirlanmak için çalisiyoruz" dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar, çesitli ziyaretler için geldigi Konya'da Alaeddin Camisi'nde ikindi namazindan sonra Konya Büyüksehir Sehir Tiyatrosu oyunculari tarafindan sahnelenen Selçuklu Sultani 3. Alaeddin Keykubat'in Osmanli Devleti'nin kurucusu Osman Bey'e gönderdigi Uç Beyligi Berati'nin temsil törenini izledi.

Konya'da olmaktan mutluluk duydugunu dile getiren KKTC Cumhurbaskani Tatar, Osmanli Devleti'nin 1571'de Kibris'i fethettigini hatirlatti.

KKTC Cumhurbaskani Tatar, sunlari kaydetti:

"Biz ayni milletin ayni soydan gelen insanlariyiz. Burada bir mesaj vardir, 'Türk milleti, devletler kurmus, devletler yönetmis. Osmanli'dan sonra tabii ki Türkiye Cumhuriyeti ama Dogu Akdeniz'de de bir Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve bunun degerini, anlamini bilen haliyle Dogu Akdeniz'deki hakkimizi, hukukumuzu korumak için bu sorumlulugun bilinciyle bu görevi su anda cumhurbaskani olarak yürütüyorum. Bu görevi yürütürken de ana vatanimiz Türkiye Cumhuriyeti ile tamamen uyum içinde ve ulusal menfaatlerimizin, milli çikarlarimizin dogrultusunda en iyi sekilde gelecege hazirlanmak için çalisiyoruz." diye konustu.

Cumhurbaskani Tatar, kelebek uçus alaniyla Avrupa'nin en büyügü olan ve Selçuklu Belediyesince kente kazandirilan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni ziyaret etti.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde KKTC ile yakin iliskileri bulunan bir firmayi ziyaret eden Cumhurbaskani Tatar için burada dogum günü kutlamasi yapildi.

Tatar'a ziyaretlerinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Konya Milletvekili Leyla Sahin Usta, Türkiye-KKTC Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ve Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci eslik etti.
Kaynak: AA