KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Konya'da Gazetecilerle Bir Araya Geldi Açiklamasi

(Eski KKTC Cumhurbaskani Mustafa Akinci'ya yönelik) 'Türkiye'ye biz vefa borçluyuz. Benim muhaliflerim var, basta Akinci her gün bir seyler söyler. Tatar kimdir? Tatar ona göre Ankara'nin papaganidir. Bakin zihniyete, sen kimin papaganisin Sayin Akinci? Sen kime çalisirsin, senin hedefin nedir? Bos bir hedef. Benim hedefim; ana vatanin destegiyle Kibris halkina daha fazla refah mutluluk, güvenli bir gelecek vermek için ugrasiyorum'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, selefi Mustafa Akinci'nin kendisi için nisan ayinda sarf ettigi "Ankara'nin papagani" sözlerine iliskin, "Tatar kimdir? Tatar ona göre Ankara'nin papaganidir. Bakin zihniyete, sen kimin papaganisin Sayin Akinci? Sen kime çalisirsin, senin hedefin nedir? Bos bir hedef. Benim hedefim; ana vatanin destegiyle Kibris halkina daha fazla refah mutluluk, güvenli bir gelecek vermek için ugrasiyorum." dedi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrasi bölge halkina geçmis olsun ziyaretinin ardindan Konya Valiligi ve Büyüksehir Belediyesinin davetlisi olarak Konya'ya gelen KKTC Cumhurbaskani Tatar, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantinin basinda, Kibris'in Osmanli topraklarina katilisi ve KKTC'nin kurulusuna kadarki süreyi özetleyen Tatar, Kibris Rum kesimi ile Birlesmis Milletler ve uluslararasi toplumun, 50 yildir Ada'da federasyon kurmaya yönelik yürüttügü ara buluculuk çalismalarinin, sadece zaman kaybina dönüstügünü ve sonuçsuz kaldigini belirtti.

Bundan sonraki evrede politik olarak sadece iki devletli, iki toplumlu, egemenlik üzerine kurulu bagimsiz bir devlet üzerine odaklandiklarini kaydeden Cumhurbaskani Tatar, "Benim Cumhurbaskani olmamla yeni bir dönem basliyor. Sayin Cumhurbaskani Erdogan da konusmalarinda buna sik sik deginmistir. Ne demistir? 'Sayin Tatar ile yeni bir dönem baslamistir, Kibris'ta bir tarih yazilmistir. 50 yildir Kibris'ta bir federasyon bulma çalismalari bosa çikmistir.' dedi. Ben bir kez daha Türkiye'ye tesekkür etmek istiyorum. Kibris Türkü her zaman Türkiye'nin destegi ile var olmustur. Bizim atalarimiz ayni atalardir. Su anda da söyledigimiz, Kibris'ta federal temele dayali bir ortakliktan ziyade egemen esitlige dayali, yan yana yasayan iki devletli is birligi ile bir anlasmanin olacagini hep birlikte vurgulamaya çalisiyoruz." diye konustu.

Gazetecilerin sorularini da cevaplayan KKTC Cumhurbaskani Tatar, Ada'da Türk askerlerinin varliginin, barisin garantisi oldugunu vurguladi. Tatar, eski KKTC Cumhurbaskani Mustafa Akinci'nin, nisan ayindaki Cenevre görüsmeleri öncesinde, kendisi için sarf ettigi "Ankara'nin papagani" sözlerine karsilik, "Türkiye'ye biz vefa borçluyuz. Benim muhaliflerim var basta Akinci, her gün bir seyler söyler. Tatar kimdir? Tatar, ona göre Ankara'nin papaganidir. Bakin zihniyete, sen kimin papaganisin Sayin Akinci? Sen kime çalisirsin, senin hedefin nedir? Bos bir hedef. Benim hedefim; ana vatanin destegiyle Kibris halkina daha fazla refah mutluluk, güvenli bir gelecek vermek için ugrasiyorum." ifadelerini kullandi.

Konusmasini "Dogu Akdeniz'de onurlu bir siyaset yapiyoruz" diyerek bitiren Tatar, bundan sonra da Türkiye ile iliskilerini güçlendirerek sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantida KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar'a, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya milletvekilleri Orhan Erdem ve Esin Kara ile Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci ve AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi eslik etti.

Kaynak: AA