Antalya'da Imar Sorunlarinin Çözülmesini Isteyen Mahalle Sakinleri Yolu Ulasima Kapatti

Antalya'da Kircami bölgesi sakinlerinden olusan bir grup, yaklasik 40 yildir imar sorunlarinin çözülmedigi gerekçesiyle yolu ulasima kapatarak eylem yapti.

9 Eylül Caddesi'nde toplanan yaklasik 200 kisilik grup, Kircami bölgesinin 5 bin ve 25 binlik imar planlarinin mahkeme karariyla iptal edilmesiyle yillardir süregelen imar plani sorununun çözümsüz kaldigini iddia ederek tepki gösterdi.

Grup adina konusan hak sahiplerinden Tamer Senol, bölgenin sehrin ortasinda sikismis, mezbelelik bir alan oldugunu söyledi.

Bu sorunun 30 yili askin süredir devam ettigini ileri süren Senol, bölgedeki imar plani çalismalarinin tamamlanmasi konusunda mücadele ettiklerini ancak yetkililere seslerini duyuramadiklarini ifade etti.

Yasadiklari magduriyetin giderilmesini talep eden Senol, sorunun çözümü için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Mustafa Özçelik ise sehrin göbeginde medeniyetten uzak bir yasam sürüldügünü, mevcut eski evlerin bakim yaptirilsa dahi oturmaya elverisli olmadigini ileri sürdü.

Haklari olani istediklerini belirten Hasan Agan da insanlarin milyon lira degerindeki arazilerinde zor sartlarda yasadigini kaydetti.

Serpil Küçükgüngör ise 37 yildir imar çalismasinin yapilmasini beklediklerini belirterek, çözüm bulunmasini istedi.

Bir süre slogan atan grup, polisin uyarisiyla eylemi sonlandirdi.

Hak sahipleri, 1 Temmuz'da Kircami'deki baska bir noktada, 13 Temmuzda ise Antalya Büyüksehir Belediyesi önünde yasanan süreci protesto etmisti.

- Kircami imar plani sorunu

Antalya'nin Muratpasa ilçesi sinirlarinda kalan birkaç mahalleden olusan Kircami bölgesinde tapulu arazileri bulunanlar bir süredir, arazilerinin tarimsal alan özelligini yitirdigi, çevredeki arazilerin yapilan çalismalarla imara açildigini savunarak kendi arazilerinin de imara açilmasi talebinde bulunuyor.

Geçtigimiz yillarda birkaç kez ilçe ve büyüksehir belediyesince 5 bin ve 25 binlik imar plani çalismalari yapilan bölgede, çesitli nedenle açilan davalar sonucu imar plani çalismalari tamamlanamiyor.

Bölgede imar plani çalismalarinin tamamlanmasi için Konya Bölge Idare Mahkemesinin karari bekleniyor.

Kaynak: AA