Gaziantep Valisi Gül Ve Büyüksehir Belediye Baskani Sahin, Okullari Ziyaret Etti

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyüksehir Belediye Baskani Sahin, yeni egitim ögretim yili dolayisiyla okullari ziyaret etti.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, Gül ve Sahin beraberindeki heyetle Gürteks Ilkokulu, Sevinç Bahattin Teymur Kiz Imamhatip Lisesi ve Sahinbey Sehit Karayilan Turizm Ötelcilik ve Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Vali Gül, 2021 yili içerisinde 40 okulun yapiminin tamamlandigini ve yil sonunda bu sayinin 72'ye çikacagini belirterek, bu sayinin 1800 derslige denk geldigini bildirdi.

Kentte genç nüfusun çok fazla olduguna dikkati çeken Gül, "Bölgesel olarak ihtiyaçlar devam ediyor. Su anda da Türkiye'nin en büyük yatirim bütçesi ilimize tahsis edilmis durumda. 62 milyar 135 milyon liralik bir bütçemiz var. Bu bütçe ile de 3 bin 600 derslik yapilacak. 2 bin 600 dersligin de yapim süreci ayrica devam ediyor. Tabi bu dersliklerin yapilmasi, faaliyete girmesi en az 2-3 sene bir zaman aliyor." ifadelerini kullandi.

Salgin nedeniyle ögretmen ve idarecilere büyük is düstügü belirten Gül, Güvenli Okul Projesinin sürdürülmesi gerektigini kaydetti.

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de egitimdeki ihtiyaçlari karsilamak zorunda olduklarini belirtti.

Milli Egitim Bakanliginin verdigi talimatlari en hizli uygulayan sehir olduklarini ifade eden Sahin, sunlari kaydetti:

"Tabletinden internetine kadar eksiklikleri gidermek için çalismalar yapiyoruz. Genelgelerde yapilmasi gereken ne varsa en hizli yapan biz olduk. O yüzden Ziya hoca, Telafide Ben de Varim projesini Gaziantep'te baslatti. Yaz okullarinda hem Sahinbey hem Sehitkamil belediyeleri ile birlikte çok yogun çalistik. Koordinasyon çok iyi saglandi. Biz her zaman milli egitimin hizmetinde olduk bundan sonra da böyle yapacagiz."

Sahin, ögretmen ve bazi meslek kuruluslarina yönelik düsük maliyetli ev projesinde çalismalarin devam ettigini ve biran önce tamamlanmasi için gayret ettiklerini belirtti.

Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra Haci Ahmet Zilan Ihtisas Merkezi Egitim Baslangiç Programina katildi.

Kaynak: AA