TESK, Borç Yapilandirma Basvurusu Süresinin Yil Sonuna Kadar Uzatilmasini Talep Etti

TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken: 'Yapilandirma taksit ödemeleri de 2022 basinda baslamali'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle uygulanan kisitlamalarin kalkmasinin ve yapilandirma süresinin eylül sonuna uzatilmasinin esnafa nefes aldirdigini belirterek, "Yapilandirma basvuru süresi yil sonuna kadar uzatilmali, taksit ödemeleri de 2022 basinda baslamali." ifadesini kullandi.

Palandöken, yazili açiklamasinda, Kovid-19 salgini dolayisiyla 1,5 yildir is yeri kapali olan esnafin borçlarini kapatmasinin da kisa zamanda mümkün olmadigini bildirdi.

Kisitlamalarin kalkmasinin ve yapilandirma süresinin eylül sonuna kadar uzatilmasinin esnafa nefes aldirdigini vurgulayan Palandöken, "Yapilandirma basvuru süresi yil sonuna kadar uzatilmali, taksit ödemeleri de 2022 yilinda baslamali." degerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, esnafin, tek borcunun vergi ve SGK primleri olmadigini, kapanma döneminde bankalara, tedarikçilere borçlandigini, çek ve senetlerini ödeyemedigini aktardi.

Islerin yeni açildigi bu dönemde hem güncel vergi ve prim hem de yapilandirma borçlarini ödemeye çalismasinin esnaf üzerinde baski yarattigini belirten Palandöken, borçlarinin bir kismini ödeyebilmek için tüm birikimini tüketen esnafin, kalanini kisa sürede kapatmasinin mümkün olmadigini kaydetti.

Kaynak: AA