Sel Bölgesindeki Sokak Hayvanlarina 12 Tonluk Mama Destegi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun girisimleriyle temin edilip HAYTAP'a gönderilen 12 ton mama, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi basta olmak üzere sel bölgesindeki kedi ve köpeklere dagitilacak HAYTAP Kastamonu Temsilcisi Ayten Kökgöz: 'Sayin Bakanimizin temin ettigi 12 ton mama gerçekten beklentimizin üzerinde bir mama oldu. Çok sevindik, mutlu olduk. Sel felaketinde yara alan yerlerin kedi ve köpekleri uzun bir süre aç kalmayacak'

ÖZGÜR ALANTOR - Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun girisimleriyle temin edilen 12 ton mamayla sel felaketinin yasandigi bölgede sokak hayvanlari beslenecek.

Siddetli yagisin ardindan 11 Agustos'ta Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki Ezine Çayi'nin tasmasi, can kayiplarinin yani sira is yerleri ile çok sayida evin su ve balçik altinda kalmasina neden oldu.

Selin yaralarinin sarilmaya çalisildigi bölgede, sokak hayvanlari da unutulmadi. Kastamonu Mahalli Idareler Birligi tarafindan "Sokak Hayvanlari Mobil Kisirlastirma Ünitesi" olarak hizmete sunulan araç, afetin ardindan getirildigi sel bölgesinde hizmet veriyor.

Kastamonu Veteriner Hekimler Odasi'nin da is birligiyle mobil araçta gönüllü veterinerler çalisiyor. Araçta, sel afetinden etkilenen sahipsiz sokak hayvanlarinin yani sira sahiplerince getirilen evcil hayvanlarin tedavi ve bakimlari yapiliyor.

Veteriner Hekimler Odasi ile hayirsever kuruluslarca gönderilen kedi ve köpek mamalari sokak hayvanlarina ulastirilirken, hayvan sahiplerine de ücretsiz olarak veriliyor.

- 12 ton mama sel bölgesine geldi

Bir süre önce mobil araci ziyaret eden Içisleri Bakani Süleyman Soylu'dan Hayvan Haklari Federasyonu (HAYTAP) gönüllüleri, sokak hayvanlari için mama talebinde bulundu. Soylu'nun girisimleriyle bölgeye gönderilen 12 ton mama, sel bölgesindeki sokak hayvanlarina dagitilacak.

HAYTAP Kastamonu Temsilcisi Ayten Kökgöz, AA muhabirine, bölgede çok sayida sokak hayvanina baktiklarini söyledi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun, ilettikleri mama talebinin ardindan, bir gün sonra 12 ton kedi ve köpek mamasi gönderdigini anlatan Kökgöz, mamalarin bir bölümünü diger ilçelere de göndereceklerini aktardi.

Selden en çok etkilenen ilçenin Bozkurt oldugunu vurgulayan Kökgöz, sunlari dile getirdi:

"Mamalarin büyük bölümünü Bozkurt'a ayiriyoruz. Diger ilçelerimiz de de sel felaketi yasandi. Oralara da yeterli ölçüde mama ayirdik. Belediyelerle görüstük. Onlardan arabalarini talep ettik. Onlara da dagitimlari yapip gönderecegiz. Geri kalan mamalari da Bozkurt eski haline dönene kadar dagitacagiz. Sayin Bakanimizin temin ettigi 12 ton mama gerçekten beklentimizin üzerinde bir mama oldu. Çok sevindik, mutlu olduk. Sel felaketinde yara alan yerlerin kedi ve köpekleri uzun bir süre aç kalmayacak."

HAYTAP gönüllüsü Arzu Akça da yapilan isin çok degerli oldugunu belirterek, "Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu'ya verdigi destekten dolayi sonsuz tesekkür ediyorum. Dilsiz canlarimiz, HAYTAP Baskanimiz ve sahsim adina çok tesekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA