Elazig'da Firat Nehri Ve Keban Baraji Manzarali Salincak Ilgi Odagi Oldu

Salincagin kuruldugu tesisin ziyaretçilerinden Çigdem Çapkur: 'Özellikle buraya Keban Baraji manzarasina dogru salincakta sallanmak için geldim. Gerçekten adrenalin dolu, güzel bir deneyim oldu'

ISMAIL SEN/PIRHASAN DOGAN - Elazig'da turistik özellikleriyle her yil çok sayida ziyaretçi agirlayan Keban ilçesinde Firat Nehri ile Keban Baraji ve Hidroelektrik Santrali (HES) manzarali bir tepede kurulan salincak, adrenalin tutkunlarinin ilgi odagi oldu.

Girisimci Harun Torgut ve Ahmet Özdemir, ilçede manzarasiyla öne çikan Seyrül Keban Tepesinde yaklasik 40 yil önce yapilan ancak son 20 senedir atil vaziyette duran park ve dinlenme tesisini yenileyerek turizme kazandirdi.

Doga manzarasiyla öne çikan tesiste, Firat Nehri ve Keban Baraji ve HES manzarali tepede salincak kuruldu. Salincak, adrenalin tutkunlarinin ilgisini çekiyor.

Girisimci Torgut, AA muhabirine, hem ilçe turizmine katki sunmak hem de harika doga manzarasina ragmen atil vaziyet duran tesisi ayagi kaldirmak için yaklasik 9 ay süren çalismanin ardindan Seyrül Keban Alabalik Tesisi'ni ve salincagi kurduklarini belirtti.

Özellikle manzarasiyla dikkati çeken tesisi yeniden turizme kazandirdiklari için ilçe halkinin kendilerini takdirle karsiladigini ifade eden Torgut, ilçenin turizmle ön plana çiktigini söyledi.

Seyrül Keban Tepesi'ni gördüklerinde buraya ziyaretçi çekebileceklerini düsündüklerini aktaran Torgut, söyle konustu:

"Gelen ziyaretçileri agirlayabilmek için büyük bir yatirim yaptik. Dev bir salincak kurduk, alabalik tesisimizi ve seyir terasimizi faaliyete geçirdik. Yaklasik 9 aylik bir çalismanin ardindan burayi toparladik, yorulduk ama aldigimiz tebriklerden sonra yorgunlugumuza degdi."

Torgut, 3 çelik halattan olusan salincagin kullaniciya "parasüt emniyet kemeri" takildiktan ve ön kismi güvenlik kolu ile kapatildiktan sonra kullanima hazir hale getirildigini belirtti.

Salincagi olusturan 3 çelik konstrüksiyon blokun üç metre derinliginde beton zemin içerisine ankraj sistemi ile sabitlendigini anlatan Torgut, "Ziyaretçilerin çok begendigi salincak, ilgi görüyor. Tepenin kenarinda oldugundan sallananlar adrenalini fazlasiyla yasiyorlar. Geriye dogru çeken bir mekanizmamiz var ve belirli bir yükseklikten sonra serbest birakiyorsunuz. Bu salincaklari daha çok Trabzon civarinda görüyorduk." ifadelerini kullandi.

- "Gerçekten adrenalin dolu, güzel bir deneyim"

Ziyaretçilerden Harun Bulut da ilçeye daha çok arkadaslari ile alabalik yemege ya da Keban Baraji'ndan salinan suyun akisini izlemeye geldiklerini belirtti.

Salincagin alternatif bir aktivite imkani sundugunu anlatan Bulut, "Salincakta manzarayi izlemenin verdigi zevk, adrenalinle birlesince tadina duyulmuyor. Çok memnun kaldik, sürekli gelmeyi düsünüyoruz." dedi.

Ziyaretçi Çigdem Çapkur ise salincagin verdigi adrenalin, heyecan ve korkuyu deneyimlemek için Malatya'dan geldigini aktararak, "Özellikle buraya Keban Baraji manzarasina dogru salincakta sallanmak için geldim. Gerçekten adrenalin dolu, güzel bir deneyim oldu. Herkese tavsiye ediyorum, anlatilmaz yasanir." diye konustu.
Kaynak: AA