CHP Heyeti Erbil Ve Kerkük'e Çalisma Ziyaretinde Bulunacak

CHP Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici baskanligindaki parti heyeti, Erbil ve Kerkük'e çalisma ziyaretinde bulunacak.

Partiden yapilan açiklamada, heyetin bugün yapacagi Erbil ziyaretinde Bölgesel Yönetim yetkililerinin yani sira KDP, KYB, Goran Hareketi temsilcileri ve Yezidi inanç önderleri ile görüsmeler gerçeklestirecegi belirtildi.

Heyetin daha sonra Kerkük'e geçerek Irak Türkmen Cephesi'ni ziyaret edecegi bildirildi.

CHP'nin, Orta Dogu barisi ile Türkiye'nin bölgesel hak ve menfaatlerini önceleyen siyaset anlayisini benimsedigi kaydedilen açiklamada, görüsmelerde bölge barisina katki sunmak için Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu'nun açikladigi "Ortadogu Baris ve Isbirligi Teskilati"nin (OBIT) kurulmasinin önemine deginilecegi ifade edildi.

Açiklamada, CHP'nin, komsularla diyalog kanallarinin açik tutulmasinin önemine inanarak, Orta Dogu'da sularin durulmasi için ana muhalefet olarak büyük bir hassasiyet ve sorumlulukla üzerine düsen her türlü yapici katkiyi sunmaya devam edecegi belirtildi.

Heyette Dis Politika Basdanismani ve Istanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat da yer alacak.???????

Kaynak: AA