BBP Genel Baskani Destici, Partisinin Kirklareli Il Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'(HDP'nin kapatilmasi istemiyle açilan dava) Bazilari 'demokrasi' diyor, 'insan haklari' diyor, 'siyasi partilerin varligi' diyor, tamam da HDP normal siyasi parti degil ki PKK'nin bir siyasi uzvu. Meclis kürsüsünde adamlar bunu dillendiriyor'

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, HDP'nin kapatilmasi istemiyle açilan davaya iliskin, "Bazilari 'demokrasi' diyor, 'insan haklari' diyor, 'siyasi partilerin varligi' diyor, tamam da HDP normal siyasi parti degil ki PKK'nin bir siyasi uzvu. Meclis kürsüsünde adamlar bunu dillendiriyor." dedi.

Destici, bir restoranda düzenlenen partisinin Kirklareli Il Baskanligi 1. Olagan Kongresi'nde yaptigi konusmada, HDP'nin bir an önce terörle mücadele kapsaminda kapatilmasi gerektigini vurguladi.

Hiçbir siyasi partinin terörün ve terör örgütünün propagandasini yapmasina müsaade edilmemesi gerektigini ifade eden Destici, HDP'nin her platformda PKK terör örgütünü savundugunu belirtti.

HDP'nin kapatilmasi istemiyle açilan davaya iliskin süreci takip ettiklerini dile getiren Destici, "Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi kapatma davasi açti, 'eksikler var' dendi. Anayasa Mahkemesi tamamladi tekrar gönderildi ve su anda HDP savunma için ek süre istedi. Biz açik ve net bir sekilde yillardir ifade ediyoruz, terör örgütünün partisi olmaz. Dünyanin hiçbir yerinde buna müsaade etmezler." diye konustu.

HDP'nin, PKK'nin siyasi uzvu, siyasi uzantisi oldugunu vurgulayan Destici, söyle devam etti:

"Bakin bazilari 'demokrasi' diyor, 'insan haklari' diyor, 'siyasi partilerin varligi' diyor, tamam da HDP normal siyasi parti degil ki PKK'nin bir siyasi uzvu. Meclis kürsüsünde adamlar bunu dillendiriyor. PKK'nin bir tane bile eylemini kinamiyorlar. Tam tersi Baris Pinari Harekati yapildiginda bizim devletimize 'isgalci', ordumuza da 'katliamci' diyor. Hainler çikip bunu meclis kürsünde söylüyor. Normal bir siyasi parti olarak degerlendirebilir miyiz bunu, degerlendiremeyiz. Adam gibi demokrasi içerisinde bu devletin anayasasina uygun, yasalarina uygun parti kuracakmissin, siyaset yapacakmissin, sonuna kadar herkese açik. Ama terörün, terör örgütünün partisi olmaz, bunun sözcüsü olmaz. Onun için burada bütün siyasi partilerimiz birlik olmali."

Konusmalarin ardindan tek liste ile yapilan seçimde, mevcut il baskani Ercan Andaç, yeniden seçildi.

Kongreye, AK Parti Kirklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve siyasi partilerin temsilcileri de katildi.
Kaynak: AA