Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, Diyarbakir Olaganüstü Il Kurultayi'nda Konustu Açiklamasi

'Türkiye'nin her yerinde çiftçisiyle, esnafiyla, aydini ve memuruyla, bütün vatanseverleriyle birbirimize kenetlenecegiz ve zorluklari yenecegiz'.

Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, "Türkiye'nin her yerinde çiftçisiyle, esnafiyla, aydini ve memuruyla, bütün vatanseverleriyle birbirimize kenetlenecegiz ve zorluklari yenecegiz." dedi.

Perinçek, Yenisehir ilçesindeki bir otelde partisinin Diyarbakir Olaganüstü Il Kurultayi'nda yaptigi konusmada, Kürtlerin en büyük düsmaninin ABD ve Israil ile çocuklarin eline silah verenler oldugunu söyledi.

Daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Diyarbakir Il Baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapan Diyarbakir annelerini saygiyla selamladigini belirten Perinçek, "PKK'nin sonu gelecektir. Buradan PKK'nin liderlerine sesleniyorum Cemil Bayik'a, Murat Karayilan'a, sizin için bir tek namuslu çözüm kalmistir, beyaz bayragi çekeceksiniz. Kendi vataniniza, kendi kardesinize kursun sikmayin." diye konustu.

Türkiye'nin kaynaklarinin üretenlere gidecegini ifade eden Perinçek, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin her yerinde çiftçisiyle, esnafiyla, aydini ve memuruyla, bütün vatanseverleriyle birbirimize kenetlenecegiz ve zorluklari yenecegiz. Bizim felsefemiz, 'üretici bas tacidir' felsefesidir. Köylü milletin efendisidir. Türkiye bu sloganla kurtulus savasini verdi. Düsmani bu topraklardan sürüp atanlar köylülerdi, Anadolu insaniydi. Onlarla bu ülkeyi var ettik, onlarla vatani kurduk. Bu büyük milleti Kürt'üyle, Türk'üyle üretici yapacagiz."

Seçime tek listeyle gidilen kurultayda, mevcut baskan Ferdi Tanhan güven tazeledi.

Kaynak: AA