Iran'da 'Bölgesel Bakanlar Olusturma Plani' Baslikli Yasa Tasarisi Meclise Sunuldu

Ülkenin ekonomik kapasitesini artirmayi hedefledigi belirtilen 'Bölgesel Bakanlar Olusturma Plani' baslikli yasa tasarisi, her bir bölge için bir bölge bakani görevlendirilmesini öngörüyor.

Iran'da bir grup milletvekili, onaylanmasi halinde Iran'i 10 bölgeye bölecek ve her bölgenin yerel yetkililerle hükümet arasindaki iliskilerini düzenlemekten sorumlu bir bakana sahip olacagi yasa tasarisini meclise sundu.

Iran'in yari resmi Tesnim Haber Ajansina göre, bir grup milletvekili tarafindan Meclis Baskanligina sunulan "Bölgesel Bakanlar Olusturma Plani" baslikli yasa tasarisi, ülkenin ekonomik kapasitesini artirmayi hedefliyor.

Tasari, üretim faktörlerini ve is gücünü artirmak, bölgeler ve eyaletler arasindaki sorunlari çözmek ve bölgelerin çesitli ekonomik kapasite ve kabiliyetlerinden faydalanmak amaciyla ülkenin 10 bölgeye ayrilmasini ve her bir bölge için bir bölge bakani görevlendirilmesini öngörüyor.

Meclis Baskanligina sunulan tasari, incelenmek üzere Içisleri Komisyonuna gönderildi.

Iran Içisleri Bakani Ahmed Vahidi, 29 Agustos'ta devlet televizyonuna yaptigi açiklamada, eyaletlerde görevli valilerin yetkilerini artirmayi ve eyaletlerin daha çok yerel yönetimler tarafindan alinan kararlarla yönetilmesini istediklerini belirtmisti.
Kaynak: AA