CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Hacettepe Üniversitesini Kazanan Otizmli Nazim Özgün Ipek'le Görüstü

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünü kazanan otizmli Nazim Özgün Ipek ve annesi Irem Afsin'i kabul etti.

CHP'den yapilan açiklamada, Kiliçdaroglu'nun Nazim Özgün Ipek ve annesi Irem Afsin'i parti genel merkezindeki makaminda agirlayarak bir süre görüstügü belirtildi.

Hacettepe Üniversitesi kampüsünün bulundugu Beytepe'nin güzel bir yer oldugunu belirten Kiliçdaroglu, "Ben bir ara oraya derse gittim. Aktüerya bölümü var orada, sigorta hesaplarini, matematik hesaplarini yapiyorlar. Dediler ki 'Bu derse siz girer misiniz?' 'Olur, girerim.' dedim. Iki yil ders verdim orada. Kampüs de çok güzel. Gençlerle beraber olmanin keyfi çok daha güzel. Onlarin zihinleri çok açik, tahmin etmediginiz sorular geliyor. Oturuyorsunuz, konusuyorsunuz, güzel bir sey." diye konustu.

Salgin nedeniyle tüm ögrencilerin zor bir yil geçirdiginin altini çizen Kiliçdaroglu, "Durumu iyi olan aileler ögretmen tuttular. Ögretmen geldi, evde çocuklari egitti. Durumu iyi olmayanlar EBA'ya ulastiysa oradan bir seyler ögrenmeye çalisti ama 2 milyon 400 bin çocugun ulasma sansi olmadi." ifadelerini kullandi.

Anne Irem Afsin, kabul dolayisiyla Kiliçdaroglu'na tesekkür etti. Oglunun otizmli oldugunu ve egitim noktasinda ciddi sikintilar yasadiklarini anlatan Irem Afsin, 8 ilkokuldan geri çevrildiklerini, dokuzuncu okulda Gönül isimli ögretmenin oglunu kabul ettigini aktardi. Nazim Özgün Ipek de "Benim okumami o sagladi, bana çok yardimci oldu." dedi.

"Gönül ögretmenin sizin pozisyonunuza özel önem verip sizi yetistirmesi ona ögretmenlik unvanini hak ettiriyor aslinda." diyen Kiliçdaroglu, Nazim Özgün Ipek ile sevdigi dersler hakkinda da bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA