Azerbaycan'dan Rusya'nin 'Daglik Karabag Cumhuriyeti' Ifadesine Tepki

Azerbaycan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Leyla Abdullayeva: 'Karsi taraf (Rusya) sorunun teknik bir hata oldugunu kaydederek bunun giderilmesi için gerekli adimlarin atilacagini, ayni zamanda gelecekte bu tür konulara dikkat edilecegini belirtti'.

Azerbaycan, Rusya'nin devlete ait internet sitesinde "Daglik Karabag Cumhuriyeti" ifadesinin kullanilmasina itiraz ettigini bildirdi.

Azerbaycan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Leyla Abdullayeva, yaptigi yazili açiklamada, Rusya'da devlete ait internet sitesinde "Daglik Karabag Cumhuriyeti" ifadesinin kullanilmasi nedeniyle diplomatik kanallardan Rus tarafina itiraz iletildigini kaydetti.

Sözcü Abdullayeva, bu gibi yanlis bilgilerin iki ülke arasindaki dostluk ve is birligine dayali iliskilerin ruhuna uymadiginin karsi tarafin dikkatine sunuldugunu aktardi.

Abdullayeva, "Karsi taraf sorunun teknik bir hata oldugunu kaydederek bunun giderilmesi için gerekli adimlarin atilacagini, ayni zamanda gelecekte bu tür konulara dikkat edilecegini belirtti." ifadesini kullandi.

Rusya'nin devlet ihaleleri resmi internet sitesindeki duyuruda, Karabag'da Rus unsurlarin geçici bulundugu bölge Azerbaycan topragi olarak degil "Daglik Karabag Cumhuriyeti" olarak ifade edilmisti.
Kaynak: AA