AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Partisinin Aksaray Il Danisma Meclisi'nde Konustu Açiklamasi

'IHA'larla, SIHA'lar, TIHA'larla Türkiye dünyadaki birkaç ülkeden birisi haline geldi. Eskisehir’de helikopter motoru fabrikasinin açilisi yapildi. Türkiye’nin otomobilinin Bursa’daki fabrikasinin açilisi yapildi. Türkiye Uzay Programi'nin tanitimi Ankara’da gerçeklestirildi. Bütün bunlar, pandemi sartlarina ragmen, bu zor dönem içerisinde yapilan isler' 'Bu milletin aziz fertleri olarak, bu büyük iddianin sahibi olarak Allah'in izniyle yeni ve adil bir dünyanin kurulabilmesi için bütün gücümüzle mücadele edecegiz' *Simdi Allah'a çok sükür Türkiye kendi yerli uçagini yapabilecek bir noktaya dogru geliyor. Helikopter motorumuzu yaptik, uçak motoru daha zor. Insallah en kisa zamanda Türkiye onu da yapacaktir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, ürettigi IHA, SIHA ve TIHA'larla Türkiye'nin dünyadaki birkaç ülkeden biri haline geldigini belirterek, "Eskisehir’de helikopter motoru fabrikasinin açilisi yapildi. Türkiye’nin otomobilinin Bursa’daki fabrikasinin açilisi yapildi. Türkiye Uzay Programinin tanitimi Ankara’da gerçeklestirildi. Bütün bunlar, pandemi sartlarina ragmen, bu zor dönem içerisinde yapilan isler." dedi.

Kurtulmus, Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda, Aksaray'in Cumhurbaskanligi seçimlerinde Recep Tayyip Erdogan’a rekor seviyede destek verdigini söyledi.

Danisma meclislerinin, hem partililerle bir araya gelerek fikir alisverisinde bulunma hem de o ilin gelecegiyle ilgili konulari konusma firsati sundugunu belirten Kurtulmus, "Türkiye'yi yaklasik 20 yildir yöneten bir siyasi partinin il danisma meclisi toplantisini yapiyoruz. Ancak içinde bulundugumuz, bayragi altinda bu faaliyetleri yürüttügümüz AK Parti, partilerden bir parti degildir. AK Parti evet bir siyasi partidir, bir iktidar partisidir ama ayni zamanda bir dava hareketinin adidir. Bir iddianin, bir iradenin sahibi olan insanlarin ortaya koymus oldugu, bir yol haritasinin bugünkü safhasidir." diye konustu.

Kurtulmus, Türkiye'nin büyük iddialari, büyük idealleri olduguna dikkati çekerek, "Daha yakin zamanlara kadar yaklasik 9-10 milyon kilometrekarelik bir vatan topragina sahip olan bir milletin evlatlariyiz. Dünyanin birçok yerinde dostlarimizin, kardeslerimizin, ecdadimizin ayak izleri, ögretmenlerimizin, hocalarimizin, büyüklerimizin nefesleri vardir." ifadelerini kullandi.

Iddia sahibi olmayanlarin siyasette bir karsiliklarinin ve kaliciliklarinin olmayacagini dile getiren Kurtulmus, söyle devam etti:

"Sizlerin bir büyük iddianiz var. Bu iddialarin tekrar tekrar gözden geçirilmesi, bu iddialarin Türkiye ve dünya için ne anlama geldiginin tekrar tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Bu kadrolarin temel iddialarindan birisi yeniden, güçlü, büyük Türkiye’yi kurabilmektir. Bu milletin tarihte oldugu gibi tekrar güçlü bir millet haline gelmesi için mücadele etmektir. O yüzden sadece günü gün eden politikalarla degil tam tersine bu milletin bir sonraki yüzyilini, daha sonraki yüzyilini planlayan politikalarla ilerlemek zorundayiz."

Kurtulmus, özellikle savunma sanayisinde atilan adimlarin Türkiye’yi daha ileri tasiyacak önemli gelismeler oldugunun altini çizerek, "IHA'larimiz. SIHA'larimiz, savunma sanayimiz, Türkiye'nin son dönemde atmis oldugu adimlar, bütün bunlar büyük bir iddianin sonucudur." dedi.

Türkiye'de pandemiye ragmen önemli yatirimlarin sürdürüldügünü belirten Kurtulmus, Dogu Akdeniz'de Libya hükümetiyle yapilan anlasma çerçevesinde Türkiye'nin petrol ve dogal gaz arama gemileriyle faaliyetlerini sürdürdügünü, Kibris'taki Kapali Maras bölgesinin açildigini söyledi.

Yine bu süreçte Karadeniz'de yapilan çalismalarda dogal gaz kaynaklarinin kesfedildigini hatirlatan Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin her yerinde büyük yatirimlar yapildi. Çanakkale Köprüsü 2023'ün 18 Mart'ina yetistirilecekti, insallah 2022'nin 18 Mart'inda Cumhurbaskanimiz tarafindan açilisi yapilacak. Köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe dolasip bu hizmetlerimizi anlatacagiz. IHA'larla, SIHA'larla, TIHA'larla Türkiye dünyadaki birkaç ülkeden birisi haline geldi. Eskisehir’de helikopter motoru fabrikasinin açilisi yapildi. Türkiye’nin otomobilinin Bursa’daki fabrikasinin açilisi yapildi. Türkiye Uzay Programinin tanitimi Ankara’da gerçeklestirildi. Bütün bunlar, pandemi sartlarina ragmen, bu zor dönem içerisinde yapilan isler."

- "Yeniden güçlü Türkiye'yi biz kuracagiz"

Ayasofya'nin ibarete açilmasi için de büyük mücadeleler verildigini dile getiren Kurtulmus, söyle devam etti:

"Hayal gibi gördügümüz Ayasofya'nin zincirleri kirildi ve Cumhurbaskanimiz tarafindan açilisi yapildi. Türkiye'nin otomobili olur mu olmaz mi meselesini Devrim otomobilinin hikayesini duydugumuz zaman hüzünlü bir sekilde takip ediyor, acaba Türkiye ne zaman kendi milli otomobiline sahip olur diye merakla dua ediyor ve bekliyorduk. Türkiye, 1978'de tam da imzalama asamasina geldigi yerli uçagini yapma asamasindayken karanlik eller tarafindan mani olundu. Simdi Allah'a çok sükür Türkiye kendi yerli uçagini yapabilecek bir noktaya dogru geliyor. Helikopter motorumuzu yaptik, uçak motoru daha zor. Insallah en kisa zamanda Türkiye onu da yapacaktir."

Kurtulmus, salgin sartlarina ragmen Türkiye'de her alanda atilimlarin devam ettigini vurguladi.

Millete ait bir hedefi olmayanlarin bu isleri basaramayacagini dile getiren Kurtulmus, "Geçmis dönemde Özal'a, Erbakan'a yapilanlar neyse bugün benzerleri yapiliyor. O gün 'Çankaya sismani' lafi söyleniyordu. Bugün, saraydan bahsediliyor. Laf ayni laf, söyleyenler ayni insanlar. Bir çivi çaktiniz mi? Hayir, bir çivi çakmadilar. Çakma niyetiniz var mi? Yok. Neden? Kötü insan olduklari için degil, güçlü idealleri olmadigi için. Yeniden güçlü Türkiye'yi biz kuracagiz. Bu iddiaya sahip olmayan bu milletin gelecegine hiçbir sekilde katkida bulunamaz." diye konustu.

Herkesin Afganistan'dan ABD'nin çekilmesini konustugunu dile getiren Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Ya siz niye 20 senedir Afganistan'i isgal ettiniz diye kimse sormuyor. Onlardan önce de 1979'da niye Rusya isgal etti. Terör örgütleri. 10 sene önce söylemisim, 'Eger Afganistan isgali olmasaydi önce Ruslar, sonra Amerikalilar tarafindan isgali olmasaydi ne DEAS'tas bahsedilebilirdi ne Taliban'dan bahsedilebilirdi. Terör örgütlerinin ana rahmi olan yabanci isgalleridir. Eger Suriye'de emperyalistlerin ortaya koydugu su vekalet savaslari olmasaydi PYD'yi basimiza kim bela etti? Bu ellerindeki silahlari kim verdi? Simdi diyorlar ki 78 milyon dolar Amerika'nin silahlari Taliban'in eline geçmis. 78 milyon dolara Afganistan'in bütün saglik sorununu çözer, Afganistan'in bütün egitim problemlerini hallederdiniz. Siz Afganistan'in yer alti yer üstü kaynaklarini sömürmek için isgali orada bir araç olarak kullandiniz ve Afganistan halkinin onlarca yilini çaldiniz, gittiniz."

Insanlarin esit oldugu fikrini benimsemeyen hiç kimsenin dünyada adaleti saglamasinin mümkün olmadigini vurgulayan Kurtulmus, "Bu milletin aziz fertleri olarak, bu büyük iddianin sahibi olarak Allah'in izniyle yeni ve adil bir dünyanin kurulabilmesi için bütün gücümüzle mücadele edecegiz." ifadesini kullandi.

Toplanti daha sonra basina kapali devam etti.
Kaynak: AA