2021 Dünya Gençler Oryantiring Sampiyonasi'nin Açilis Töreni Kocaeli'de Yapildi

Sampiyonada 30 ülkeden 300 sporcu mücadele edecek Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin:'Hedefimiz insan olsun. Rotamiz insanligin barisi, kardesligi ve huzuru olsun. Nihai olarak insanca yasanabilir bir dünya olsun. Bu organizasyon da buna vesile olsun' Türkiye Oryantiring Federasyonu Baskani Hacer Akyüz:'Türkiye'nin ve dünyanin yükselen degeri oryantiring için engel tanimayan sevgimiz ile her zaman, her yerde ve her kosulda daima dogru hedeflere hep birlikte kosmaya devam edecegiz'

Kocaeli'de 30 ülkeden 300 sporcunun katilimiyla yarin baslayacak Dünya Gençler Oryantiring Sampiyonasi'nin (JWOC 2021) açilis töreni gerçeklestirildi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi önünde sporcular ve teknik heyetlerin katilimiyla aile fotografi çekildi. Daha sonra konuk sporcular ülke bayraklariyla Izmit'teki kent meydanina geçis yapti.

Burada katilimci sporcu ve teknik heyetler, mehter takimi ve halk oyunlari gösterisini izledi.

Törende konusan Vali Vekili Dursun Balaban, köklü medeniyetlerin yatagi olan Kocaeli'nin kültürel mirasi ve sporla özdeslesen cografi yapisiyla her zaman gönüllerde taht kurdugunu söyledi.

Kocaeli'nin oryantiring sporu için elverisli cografi özellikleri bulundugunu ifade eden Balaban, kentin her etapta tadilacak essiz güzellikleri ve kültürel mekanlariyla, sporun en güzel müsabakalarini gerçeklestireceklerini kaydetti.

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin da 30 ülkeden gelen sporculara Kocaeli'de ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduklarini dile getirerek, kent hakkinda katilimcilara bilgi verdi.

Kocaeli'de kisi basina aktif yesil alan miktarinin 14 metrekare oldugunu aktaran Büyükakin, "Bu sehirde 9 milyon yeni agaç dikildi. Bu kent gerçekten yesilin kenti. Sporcularimiz özellikle doga parkurunda yarismalarini yaparken belki de bu güzellikleri bizlerden daha fazla görecekler. Güzel bir yaris olsun. Iyi yarisan kazansin. Önemli olan hedefimiz dogru olsun. Hedefimiz insan olsun. Rotamiz insanligin barisi, kardesligi ve huzuru olsun. Nihai olarak insanca yasanabilir bir dünya olsun. Bu organizasyon da buna vesile olsun." diye konustu.

Uluslararasi Oryantiring Federasyonu Asbaskani Tatyana Kalenderoglu ise organizasyona destek verenlere tesekkür ederek, sporculara basarilar diledi.

- Hacer Akyüz: "Dogru hedeflere gitmek oryantiringcilerin temel görevidir"

Türkiye Oryantiring Federasyonu Baskani Hacer Akyüz de essiz ormanlariyla Kocaeli'de gençlerin oryantiring hedeflerine kosmasinin kendilerini heyecanlandirdigini belirterek, bu heyecanin 1970 yilindan bu yana Türkiye'de hissedildigini söyledi.

Bagimsiz bir federasyon olduklari 2006 yilindan bu yana birçok uluslararasi organizasyona hem katilim sagladiklarini, hem de ev sahipligi yaptiklarini ifade eden Akyüz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde hareketliligi kaybetmeme adina oryantiring yapilabilecegini kaydetti.

Akyüz, Kovid-19 döneminde evde oryantiring gibi birçok paylasim yaptiklarini dile getirerek, "Dogru hedefler koymak ve dogru hedeflere gitmek oryantiringcilerin temel görevidir. Türkiye'nin ve dünyanin yükselen degeri oryantiring için engel tanimayan sevgimiz ile her zaman, her yerde ve her kosulda daima dogru hedeflere hep birlikte kosmaya devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Konusmalarin ardindan Balaban, Büyükakin, Kalenderoglu, Akyüz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Ilyas Seker, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes ve ilgililerin katilimiyla "IOF" bayragi göndere çekildi.

Sampiyona, 10 Eylül'de sona erecek.
Kaynak: AA