Farkli Illerden Ordu'ya Gelen Üniversite Ögrencileri Kenti Denizden Seyretti

Ordu'da üniversite ögrencilerini kaynastirmak ve sehri tanitmak amaciyla gemide program düzenlendi.

Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi (ODÜ) is birliginde, Sehit Temel Simsir Gemisi'nde gerçeklestirilen etkinlikte, üniversite egitimi için farkli illerden kente gelen ögrenciler bir araya geldi.

Yaklasik 200 kisinin katilimiyla yapilan organizasyonda ögrenciler, verilen mini konserler esliginde eglendi, Ordu'yu denizden seyretme imkani buldu. Manzaranin tadini çikaran gençler, hatira fotografi çektirdi.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan ile üniversitenin idari ve akademik personeli de etkinlige katildi.

Güler, burada yaptigi konusmada, program ile gençlerin gönüllerince eglendigini belirterek, söyle konustu:

"Tam bir sehir-üniversite kaynasmasi yasadik. Bu, bizim arzu ettigimiz amaçlarimizdandi. Gemimizde çok güzel bir ortam olusturduk. Hedefimize de ulastik. Gençlerimiz hem eglendiler hem dinlendiler hem de Ordu'muzun güzelliklerini seyrettiler. Bir yandan türküler söylendi, halaylar çekildi, horanlar oynandi, kemençeler çalindi. Urfa'dan Diyarbakir'a, Samsun'dan Kirikkale'ye kadar çok farkli yerlerden gelen arkadaslarimizla bir arada olduk. Insallah teknik olarak da bilimsel çalismalarla da Ordu'muzu kalkindiracagiz."

Prof. Dr. Akdogan ise Baskan Güler öncülügünde daha güzel faaliyetlerle bir araya gelinecegini kaydetti.

Ögrenciler de etkinlikten duyduklari memnuniyeti dile getirerek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaynak: AA