Libyali Milletvekilleri, Rusya Disisleri Bakani Lavrov'un Sözlerini Yalanladi

Libya'daki Temsilciler Meclisi (TM) milletvekilleri, Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov'un, yabanci güçlerin Libya'da bulunmasinin Meclisin istegiyle gerçeklestigi yönündeki sözlerini yalanladi.

TM'den 48 milletvekili, Rusya Disisleri Bakani Lavrov'un, 25 Eylül Cumartesi günü New York'ta düzenledigi basin toplantisinda, Libya'nin dogusundaki yabanci güçlerin Libya Meclisinin talebi üzerine orada bulundugu yönündeki sözlerine karsi ortak bir açiklama yayimladi.

Açiklamada, Lavrov'un sözlerinin kesinlikle reddedildigi belirtilerek, "Biz milletvekilleri olarak Rusya'nin müdahalesini kesinlikle istemedik. Hiçbir yabanci güçten dogrudan ya da dolayli olarak yardim talep etmedik." ifadeleri kullanildi.

Ayrica bu konunun Meclis çatisi altinda tartisilmadigi ya da oylanmadigi kaydedilen açiklamada, ülkedeki tüm yabanci güçlerden derhal sartsiz olarak Libya topraklarini terk etmeleri talep edildi.

TM'de resmi olarak 200 milletvekili bulunurken, bazilarinin hayatini kaybetmesi ya da istifa etmesi nedeniyle halihazirda oturumlara yaklasik 130 vekil katiliyor.

Libya'nin dogusundaki gayrimesru silahli güçlerin lideri Halife Hafter'in, baskent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan 2019'da milislerine saldiri emri vermesiyle ülke yeniden siddet sarmalina sürüklenmisti. Rus güvenlik sirketi Wagner'e bagli binlerce parali asker, Hafter milisleri safinda savasa müdahil olmustu.

Kaynak: AA