Italya'da Tiyatro, Sinema Ve Statlarda Seyirci Kapasitesinin Artirilmasina Yesil Isik Yakildi

Italya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda alinan tedbirler geregi seyirci kapasiteleri sinirlandirilan tiyatro, sinema ve statlara, "yesil sertifika" göstermek kosuluyla alinacak izleyici sayisi artirilacak.

Italyan basininda yer alan haberlere göre, salginla mücadelede ülke genelinde uygulanan tedbirleri belirleyen Koronavirüs Bilim-Teknik Komitesi (CTS), aksam saatlerinde yaptigi toplantida, hükümetin bazi sosyal faaliyetlere alinan seyirci sayisinin artirilmasina iliskin talebini degerlendirdi.

CTS, salginda risk faktörü düsük olan dolayisiyla "beyaz" kategoride yer alan bölgelerdeki tiyatro, sinema ve statlarda izleyici kapasitesinin artirilmasina yönelik görüs bildirdi.

Buna göre, tiyatro, sinema ve statlarda kapasitenin artirilmasi, içeri alinacak izleyicilerde, salginla mücadele kapsaminda çikarilan; asi veya test yaptirmayi ya da kisa süre öncesinde Kovid-19'u atlatmis olmayi belgelendiren "Yesil Geçis" sertifikasinin olmasi sartina baglandi.

Buna göre, açik hava konseri gibi etkinliklerde kapasite yüzde 100'e, sinema, tiyatro, konser salonlari gibi iç mekanlarda yüzde 80'e, statlarda da yüzde 50'den yüzde 75'e yükseltilecek ve "Yesil Geçis"i olanlar içeri alinacak.

CTS'nin, sinema, tiyatro, konser salonlari ve statlarda "Yesil Geçis" belgesi olanlar için kademeli yeniden açilmaya devam etmenin mümkün olduguna inandigi belirtildi.

Kaynak: AA