AK Parti Çorum Milletvekili Kaya Açiklamasi 'Sungurlu'daki Tarim Arazilerini Su Ile Bulusturacagiz'

Sungurlu’da yapimi devam eden Kirankisla baraj santiye alanini ziyaret eden AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya, "Çalismalar hizla devam ediyor. Tamamlandiginda 31 bin 720 dekar araziyi su ile bulusturacagiz. Sungurlu’da sulanabilir ne kadar arazi varsa hepsini sulayacagiz” ifadelerini kullandi.

AK Parti Çorum Milletvekili Kaya Açiklamasi 'Sungurlu'daki Tarim Arazilerini Su Ile Bulusturacagiz'
Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret ederek fabrikalari gezen Milletvekili Oguzhan Kaya, Ilçe Kaymakami Fatih Görmüs, Il Baskan Yardimcilari Emre Turan ve Mustafa Alagöz, Ilçe Baskani Metin Özsari, Ticaret Odasi Baskani Behiç Akkas, Il Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve Teskilat üyeleri ile birlikte Sungurlu OSB’deki Larton Kagit ve Karton Fabrikasi sahipleri Zeki ve Levent Öztekin ve Atik Otomotiv Fabrikasi sahipleri Bünyamin ve Fikret Atik ile Geri Dönüsüm Yenilenebilir Enerji fabrikasini ziyaret ederek çalismalari hakkinda bilgi aldi.

"Dig barajinda çalismalar devam ediyor"

Ortakisla Baraj Insaati, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi ve Kaymakam Görmüs’ü makaminda ziyaret eden Milletvekili Kaya, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Dig Baraji santiye alaninda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldi. Milletvekili Kaya, insaat çalismalari devam eden Dig baraji tamamlandiginda ilçedeki bin 450 dekartarim arazisinin su ile bulusturulacagini kaydetti.

Daha sonra Bahçelievler Mahallesi’ne yapilan yeni Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasinda incelemelerde bulunan Milletvekili Kaya, esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaslarla sohbet etti. Vatandaslar, talep ve sikayetlerini de dinleyen milletvekili Oguzhan Kaya’ya, Sungurlu’daki ev fiyatlarinin Ankara ile yarisa girdigini ve her geçen gün fiyatlarin katlandigini, buna bagli olarak ta kiralarin asiri yükseldigini ifade ederek ilçede yeni TOKI konutlarinin yapilmasini istediler.
Kaynak: İHA