Safranbolu'da Tarihi Konak Yanginlarinin Önüne Geçmek Için Denetimler Artirildi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi konaklarda yanginlarin önüne geçmek amaciyla tedbirler siklastirildi.



Safranbolu Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ve AFAD tarafindan Itfaiyecilik Haftasi kapsaminda Tarihi Çarsi bölgesinde tarihi evler, konaklar, oteller, is yerlerinde vatandaslara yanginlara karsi bilgilendirici kitaplar dagitildi.

Tarihi ev, konak ve otellerde baca temizligi uyarilari yapan ekipler, denetimlerini sürdürüyor.

Safranbolu Belediyesi Itfaiye Müdürü Mehmet Gökçü, AA muhabirine, tarihi konaklarin elektrik tesisatlarinin çogunun eski oldugunu ve degismesi gerektigini vurguladi.

Tarihi konaklarda 200 yillik bacalarin olduguna dikkati çeken Gökçü, "Bunlarin tamir edilmesi ve temizliginin yapilmasi gerekiyor. Tarihi çarsi bölgesinde trafik sorunu var. Onun çözülmesi gerekiyor. Bu sorunlar çözülürse yanginlara daha iyi ve çabuk müdahale ederiz. Tarihi konaklari devamli kontrol ediyoruz." seklinde konustu.

Gökçü, düzensiz park edilen araçlar nedeniyle zaman zaman sikinti yasadiklarini vurgulayarak, vatandaslara dikkatli olmalari uyarisinda bulundu.

Kaynak: AA