Ordu Valisi Sonel Açiklamasi 'Asilama Çalismalarimizi Ayni Kararlilikla Sürdürecegiz'

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan korunmanin en etkili yolu olan asilama çalismalarini ayni kararlilikla sürdüreceklerini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Vali Sonel baskanliginda Kovid-19 Pandemisi Degerlendirme Toplantisi gerçeklestirildi.

Sonel, Valilik Toplanti Salonu'ndaki toplantida, Saglik Bakanliginin verilerine göre ikinci doz asilama çalismalarinda, Ordu'nun ilk 6 il arasinda yer aldigini belirtti.

Asilama konusunda yogun çaba sarf eden basta saglik teskilati olmak üzere herkese tesekkür eden Sonel, salgindan korunmanin en etkili yolu olan asilama çalismalarini ayni kararlilikla sürdüreceklerini aktardi.

Hiç asi yaptirmayan veya asilari eksik olan vatandaslarin, bir an önce asilarini yaptirmalari için çaba sarf edeceklerini vurgulayan Sonel, bu konuda kaymakamlar, saglik grup baskanlari, aile hekimleri ve diger kamu görevlilerinden biraz daha gayret etmelerini istedi.

Vali Sonel, "Okullarimizda ögrencilerimizin maske, mesafe ve temizlik kuralina uymalarini bekliyoruz. Asla rehavete kapilmayalim. Rehavet, bu mücadeledeki en büyük düsmanimizdir." ifadesini kullandi.

Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Fatih Aydin ise Ordu'nun Kovid-19 tablosuna iliskin detayli bilgilendirmede bulundu, alinmasi gereken tedbirlere iliskin görüs ve önerilerini dile getirdi.

Kaymakamlarin video konferans yöntemiyle katildigi toplantida, Il Saglik Müdürü Mustafa Kasapoglu da yer aldi.

Kaynak: AA