Yerel Basin Çalisanlari Medya-Is'e Dijital Ortamda Üye Olabiliyor

HAK-IS Konfederasyonuna bagli Medya Isçileri Sendikasi (Medya-Is) Genel Baskani Sezai Balli, yerel basin çalisanlarinin, sendikalarina aidat ücreti ödemeden dijital ortamda üye olabileceklerini belirtti.

Malatya Gazeteciler Cemiyetinden (MGC) yapilan açiklamaya göre, Medya-Is Genel Baskani Sezai Balli ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Baskan Yardimcisi Sefa Özdemir, MGC'yi ziyaret etti.

Burada konusan Balli, sendika olarak basin kuruluslarini ve sektör çalisanlarini ziyaret ettiklerini, onlarin sikintilarini ve taleplerini dinlediklerini belirtti.

Anadolu basininin önemine deginen Balli, Medya-Is'e üye olmak isteyen sektör çalisanlarinin gelinen teknolojik imkanlar sayesinde e-Devlet üzerinden basvurularini yapabileceklerini ifade etti.

Balli, üyeleri arasindaki yerel basin çalisanlarinin sayisinin artarak devam ettigini belirterek, "Yerel basinda çalisan arkadaslarimiz sendikamiza aidat ücreti olmadan üye olabiliyorlar, sendikamizin tüm imkanlarindan da faydalanabiliyorlar. Malatya'da da üyeliklerimizi dijital ortamda yapmaya basladik. Tüm basin çalisanlarini sendikamiza üye olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandi.

TDK Genel Baskan Yardimcisi Özdemir ise salgin sürecinde yerel ve yaygin basinin sorunlarini kentlerdeki cemiyetlerle görüserek ögrendiklerini anlatarak, "Basin olarak zor günler geçirdik, sorunlarin çözümü için Mecliste alinacak kararlari da yakindan takip ediyoruz. Internet Yasasinin bir an önce çikarilmasi gerekmektedir. Basina verilen desteklerin de artirilmasi zorunlu hale gelmistir. Türkiye'nin en büyük basin örgütü TGK olarak sorunlarin çözümünü bekliyoruz." dedi.

MGC Baskani Vahap Güner ise ziyaretten memnuniyet duydugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Basin kuruluslarinin birlik ve beraberliginin dayanismasinin sart oldugunu görüyoruz. TGK, cemiyetlerin ilettigi sorunlara çözüm arayisi içerisindendir. Pandemi sonrasinda genis katilimli bir toplanti yapilmasini bekliyoruz. Ayrica sigortali olarak çalisan tüm basin çalisanlari Medya-Is'e e-Devlet üzerinden de kolayca üye olmaktadir. Sendikal faaliyetleri de bu sayede yakindan takip etmekteyiz."

Kaynak: AA