Termal Turizmde Korkulacak Bir Vakayla Karsilasilmadi

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, pandemi sürecinde termal turizmle ilgili su ana kadar korkulacak bir durumla karsilasmadiklarini belirterek, “Bundan önce de kontrolden çikmamasinin tek sebebi filyasyona çok dikkat etmemizden kaynaklaniyor dedi.

Termal Turizmde Korkulacak Bir Vakayla Karsilasilmadi
Afyonkarahisar’da koro virüsün hiçbir zaman kontrolden çikmadigini belirten Vali Gökmen Çiçek, bunun en büyük nedeninin ise filyasyona çok dikkat etmekten kaynaklandigini vurguladi. Termal turizmle ilgili de korkulacak bir durumun olmadigini dile getiren Vali Çiçek, “Turizm sehri olma yolunda hizla ilerliyoruz. Otellerimizde, tesislerimizde su ana kadar bizi korkutacak vakayla karsilasmadik. Ama bizim sehrimiz hizini almis giderken bu sehirde olusabilecek olumsuz algida hem insanimizin sagligi açisindan çok çok önemli, hem de sehrin gelisme dinamigine vuracagi darbe açisindan bizi çok büyük sekteye ugratacakti. Ama bunun yaninda en önemlisi insanlarimizin görecegi zarar canimizi yakacaktir” diye konustu.



“Afyonkarahisar’da filyasyon çok iyi çalisti”

Her türlü önlemi aldiklarini belirten Vali Çiçek, “Özellikle ve özellikle bu sehrin bundan önce de kontrolden çikmamasinin tek sebebi filyasyona çok dikkat etmemizden kaynaklaniyor. Pozitif ve temasli vakalarin evlerinde durmalari, uymayanlarin yurda alinmasi ve filyasyon ekibinin çok iyi sekilde çalismasiydi. Özellikle hastalarimiz ve temasli olan vatandaslarimiz lütfen bunu saklamasinlar. Kendilerini düsünmüyorlarsa ailelerini düsünsünler, izolasyona kendilerini alsinlar. Bu konuda Afyonkarahisar’da geçen sene oldugu gibi vaka sayilarinin yükselmemesinin en önemli sebebi filyasyon ve temaslilarin iyi kontrolüydü” dedi.

Kaynak: İHA