Istiklâl Marsi Ve Mehmet Akif Ersoy Evrensel Boyutlariyla Ele Alinacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) aldigi kararla 2021 yili “Istiklâl Marsi Yili” olarak ilan edildi.

Istiklâl Marsi Ve Mehmet Akif Ersoy Evrensel Boyutlariyla Ele Alinacak
Bu kapsamda TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop’un himaye ve destekleriyle 6. INCSOS -“100. Yilinda Evrensel Boyutlariyla Istiklal Marsi ve Mehmet Akif Ersoy” kongresi yarin basliyor. AYBU Etlik Yerleskesi Milli Irade Salonu’nda gerçeklestirilecek kongrenin kapanisi ise 30 Eylül’de TBMM Konferans Salonunda yapilacak.

TBMM, Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi ve Tarihdas Milletler Dernegi organizasyonuyla Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürlügü, TIKA ve Türk Tarih Kurumu destekleriyle icra edilecek kongrenin oturumlari Tarihdas Milletler Dernegi youtube kanallarindan canli olarak verilecektir. Ayrica, kongrenin kapanis oturumu TBMM’nin resmi web sitesi ve youtube sayfasindan canli olarak yayinlanacaktir. Oturumlarda ayni anda üç dilde (Türkçe, Arapça ve Ingilizce) simültane tercümeler yapilacak.

93 bilim insaninin davet edildigi kongrede 61 adet bildiri kabul edilirken, kongre 28 ülkeden toplam 63 katilimci ile yapilacaktir. Kongreye Arnavutluk, Azerbaycan, Cezayir, Çad, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Irak, Iran, Kazakistan, Kirgizistan, KKTC, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Misir, Özbekistan, Rusya, Sirbistan, Sudan, Tataristan, Tunus, Türkiye, Ukrayna ve Ürdün’den bilim insanlari katilacak.

Kongre programi ve özet bildirileri www.incsos.org adresinde yayinlanirken, bildiriler kitabi ve prestij kitabi hazirliklari da tamamlanmak üzere. Kongrede üç dalda akademik ödüller verilecektir. Buna göre yilin bilime katki, yilin arastirmacisi ve yilin genç arastirmacisi ödülleri olmak üzere çalismalariyla temayüz etmis akademisyenler kurulca ödüllendirilecek.
Kaynak: İHA