Fedakar Çift, Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin Bakimini Yapiyor

Kayseri'de birçok cami, medrese, kervansaray ve hamam insa ettiren, yasadigi dönemde önemli hayir islerine imza atan Mahperi Hunat Hatun'un türbesini, Sema ve Hasan Bozdag çifti gönüllü olarak temizliyor Mühendis Hasan Bozdag: 'Hem iste çalisiyorum hem de medreseye geliyorum. Burada tasavvuf ve sema egitimi aliyorum. Bunun yaninda buranin temizligiyle de ilgileniyoruz' Terzi Sema Bozdag: 'Temizligi esimle yapmak güzel bir duygu'

ERGÜN HAKTANIYAN - Kayseri'de yasayan Sema ve Hasan Bozdag çifti, Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin temizligini gönüllü olarak yapiyor.

Selçuklu Sultani Alaeddin Keykubad'in esi, 2. Giyaseddin Keyhüsrev'in annesi Mahperi Hunat Hatun tarafindan 1238 yilinda yaptirilan külliye; cami, medrese, türbe ve hamamdan olusuyor.

Külliyede, Kayseri'de birçok cami, medrese, kervansaray ve hamam insa ettiren, yasadigi dönemde önemli hayir islerine imza atan Mahperi Hunat Hatun'un türbesi de bulunuyor.

Türbenin temizligini, Hunat Hatun Külliyesi'ndeki medresede egitim alan Sema ve Hasan Bozdag çifti gönüllü olarak yapiyor.

Elektrik elektronik mühendisi Hasan Bozdag (27), AA muhabirine, Sems ve Mevlana Kültürünü Tanitma ve Yasatma Derneginde tasavvuf egitimi aldigini ve esi ile, karsilik beklemeden Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin gönüllü olarak temizligini ve bakimini üstlendigini söyledi.

Türbenin içindeki mezar yerlerini ve odalarinin temizligini yaptiklarini anlatan Bozdag, iki yildir bu isi sürdürdügünü belirtti.

Bozdag, bir fabrikada vardiyali olarak çalistigini, türbenin temizlik ve bakimi için ise gidis gelis saatlerini degistirdigini dile getirdi.

Süpürge, girgir, toz bezleri ve dezenfektanlar yardimiyla temizlik islerini yürüttüklerini ifade eden Bozdag, disaridan bakan insanlarin esiyle yaptiklari hayir isini farkli karsilasa da kendilerinin bu durumdan memnun oldugunu bildirdi.

Bozdag, esiyle türbede gönüllü olarak hizmet etmenin güzel bir duygu oldugunu aktararak, "Hem iste çalisiyorum hem de medreseye geliyorum. Burada tasavvuf ve sema egitimi aliyorum. Bunun yaninda buranin temizligiyle de ilgileniyoruz. Tüm günümüz planli bir sekilde geçiyor." diye konustu.

Tasavvufla bir arkadasi vasitasiyla tanistigini anlatan Bozdag, tek hedefinin insanliga yararli olabilmek ve yeni nesle manevi degerleri aktarabilmek oldugunu kaydetti.

- Türbenin kapilarini erken saatte açip temizlige basliyorlar

Türbenin temizligini dört yildir her gün gönüllü olarak yapan Sema Bozdag (26) ise sabahin erken saatlerinde türbenin kapilarini açtiklarini ve ilk olarak temizligiyle ilgilendiklerini söyledi.

Bozdag, türbeye gelen turistlere Mahperi Hunat Hatun ile ilgili bilgiler de verdiklerini ifade ederek, "Temizligi esimle yapmak güzel bir duygu. Birbirimizi anlayip, ayni seylere inanip yasamak çok daha güzellestiriyor isleri." dedi.

Yaptigi isin manevi boyutunun önemli oldugunu vurgulayan Sema Bozdag, Mahperi Hunat Hatun'un birçok hayir isine imza attigini ve kendisini de bu hayir islerinin etkiledigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA