Afyonkarahisar'daki Frig Vadisi'ne Dogal Yasami Desteklemek Için Hayvan Salindi

Afyonkarahisar'in dogal güzelligiyle büyüleyen yerlerinden Emre Gölü'ne dogal yasami desteklemek için sülün, keklik ve ördek salindi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü'nün Yaban Hayvanini Dogaya Yerlestirme Projesi kapsaminda, Frig Vadisi'ndeki Emre Gölü'ne 40 sülün, 30 kinali keklik ve 6 ördek birakildi.

Doga Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlügün Afyonkarahisar Sube Müdürlügü tarafindan yapilan hayvan salimina, Vali Gökmen Çiçek, Belediye Baskani Mehmet Zeybek ve diger ilgililer eslik etti.

- "Bölgeyi her anlamda cazip hale getirmek istiyoruz"

Vali Çiçek, gazetecilere yaptigi açiklamada, Emre Gölü'nün artik dogal yasamin da merkezi olacagini söyledi.

Bölgede turizmi canlandirmak ve Emre Gölü'nü gelistirmek amaciyla keklik, sülün ve ördek salimi yaptiklarini aktaran Çiçek, bu faaliyetle dogal yasami desteklediklerini dile getirdi.

Vali Çiçek, Frig Vadisi'ni cazip hale getirmek istediklerini belirterek, "Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi projesi, sicak hava balonu uçusu, tekne turlari ile Emre Gölü, her geçen gün adindan daha fazla söz ettiriyor. Bu da bizleri ayrica heyecanlandiriyor. Binlerce yillik tarihin ortasinda bu muhtesem manzarada balon uçusu, tekne turu yapmak isteyen herkesi bölgeye bekliyoruz." diye konustu.

Vali Çiçek, dogal yasamin desteklenmesi projesi kapsaminda önümüzdeki yillarda da hayvan salimlarinin devam edecegini belirtti.

Vali Gökmen Çiçek ve beraberindekiler, sicak hava balonu uçusu yapti. Essiz cografyayi balondan izleyen heyet, ardindan Emre Gölü'nde tekne turuna katildi.

Kaynak: AA