3 Metrekare Dükkanda Çocuklarini Büyüttü

Denizli’de çocuklugundan beri severek yaptigi ayakkabi tamirciligini birakmayan esnaf, 26 yildir 3 metrekare dükkaninda çalismaya devam ediyor. Buradan kazandigi parayla çocuklarini büyüten tamirci, eskiyen ayakkabilari ise yenide sekillendiriyor.

3 Metrekare Dükkanda Çocuklarini Büyüttü


Denizli’de yasayan 55 yasindaki 2 çocuk babasi Sevket Uysal, 13 yasinda ayakkabici tamircisinin yaninda çirak olarak ise basladi.

Ilk basta zorluk çekmesine ragmen meslegini birakmayan Uysal, isini ustasindan iyice ögrenerek kendisini gelistirmeye basladi.

Isi ögrendikten sonra ustaliga adim atan ayakkabi tamircisi, 3 metrekare yeri kendisine dükkan yapti. Içine tamir için kullanilan malzemeleri dizdikten sonra kendisine özel yer açan Uysal, tek basina çalismaya basladi.

Aradan geçen zaman sonrasi dünya evine giren esnaf, 2 çocuk babasi oldu. Müsteriler tarafindan sevilen ve tercih edilen esnaf, 3 metrekare dükkandan elde ettigi gelirle 2 çocugunu büyütüp birini evlendirdi. 26 yil boyunca 3 metrekare dükkanda yaptigi ayakkabi tamiri sayesinde geçimini saglayan usta, bir çok kisiye örnek oldu.

“26 yildir burada çalisiyorum”

Bu meslek sayesinde çocuklarini yetistirdiklerini belirten Sevket Uysal, çirak yetismedigini de ifade ederek, “Bu meslegi 13 yasindan beri yapiyorum, severek oluyor. Bu meslekte ayakkabi tamir ediyorum devamli. 2 tane çocugum var, birini okuttum evlendirdim biriside lisede okuyor. Isler eskiye bakinca biraz düsük ama 3 metre karede ekmek parasi için çalismaya devam ediyorum. 26 yildir burada çalisiyorum. Meslek yetismiyor, çiragimiz yok. 26 yildir yalniz çalisiyorum. Müsterilerden memnunum çünkü eski Çin mallarini biraktilar ve yerliye döndüler” dedi.

Kaynak: İHA