Venezuela Hükumeti Ile Muhalefet Arasindaki Üçüncü Tur Görüsmeler Ertelendi

Meksika'da üçüncü tur görüsmeleri kapsaminda bir araya gelmesi beklenen Venezuela hükümeti ile muhalefet temsilcileri, iktidar heyetinin olmamasi nedeniyle ertelendi.

Meksika basininda çikan habere göre, Norveç'in ara buluculugunda baslayan müzakereler, iktidar temsilcilerinin planlanan randevuya katilmamasi üzerine üçüncü tur görüsmeler baslayamadi.

Muhaliflerin temsilcililerinden Gerardo Blyde, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, daha önce taahhüt ettikleri gibi görüsmelere devam edeceklerini yineleyerek, "Mutabakat Muhtirasinda kabul edilen kurallar çerçevesinde Meksika'da olmaya devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Venezuela basininda çikan habere göre ise hükümet heyetinin cumartesi günü Meksika'da müzakerelere katilmasi bekleniyor.

- Müzakere süreci

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, 23 Temmuz'daki açiklamasinda, tüm konularin ele alinmasi için muhalefet ile diyalog masasinda bulusabileceklerini bildirmisti.

Maduro, muhaliflerin lideri Juan Guaido ile ABD yaptirimlarinin kademeli kaldirilmasi karsiliginda görüsmeye hazir oldugunu ifade etmisti.

Muhalif Guaido ise ABD yaptirimlarinin kademeli kaldirilmasi karsiliginda uluslararasi gözlemcilerin denetiminde ülkede "özgür ve adil" bir seçim takviminin belirlenmesi talebinde bulunmustu.

Meksika'da 1.tur görüsmelerinde 14 Agustos'ta mutabakat imzalayan taraflar, 7 Eylül'de ise ikinci turda 2 konuda kismi anlasma imzalamisti.

Iktidar ile muhalefetin, üçüncü tur müzakereler kapsaminda Meksika'da 24-27 Eylül tarihlerinde yeniden bir araya gelecegi kaydedilmisti.

Kaynak: AA