Uluslararasi Gelibolu Maratonu, 11 Ülkeden 2 Binden Fazla Katilimciyla Kosulacak

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi ve Turset Proje Yönetimi tarafindan düzenlenen "Uluslararasi 6. Gelibolu Maratonu", yarin 11 ülkeden 2 binden fazla katilimci ile yapilacak.

"Pes Etmeyenlerin Izinde" mottosu ile bu yil 6'ncisi gerçeklestirilen maraton etkinlikleri kapsaminda Çanakkale'de bulunan Hamidiye Tabyalari'nda lansman toplantisi düzenlendi.

Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, burada yaptigi konusmada, maratona 11 ülkeden 2 binden fazla sporcunun katilacagini söyledi.

Maratonun yarin sabah Kilitbahir Kalesi önünden start alacagini belirten Kasdemir, söyle devam etti:

"Kültür ve Turizm Bakanligi ile Gençlik ve Spor Bakanliginin destekleri ile düzenlenen Uluslararasi Gelibolu Maratonu, 42 kilometre, 25 kilometre, 10 kilometre ve 1915 metre ani kosusu seklinde 4 parkurdan olusuyor. Burasi çok önemli bir parkur. Dünya tarihinde çok önemli savaslarin geçtigi, adi su an barisla anilan önemli bir bölge tarihi Gelibolu Yarimadasi. Bu kapsamda, sadece tarihi ile degil cografyasinda düzenlenen önemli sportif faaliyetleri ile de ayri bir özelligi tasiyor. Bu yil 6'ncisi düzenlenecek maraton gelecek yillarda daha da önem kazanarak, daha fazla sporcuyla birlikte kosulacak, tüm dünyanin ilgi gösterecegi bir parkur haline gelecektir."

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas ise Gelibolu Yarimadasi'nin çok önemli bir etkinlige daha ev sahipligi yapacak olmasindan mutluluk duyduklarini anlatti.

Turset Proje Yönetimi Genel Koordinatörü Özgür Emeklioglu da maratonun pandemi kurallarina uygun olarak yapildigini hatirlatti.

Bu konuda çok titiz olduklarini dile getiren Emeklioglu, maratona katilmak isteyenlerin Türkiye Atletizm Federasyonu'nun yayinladigi teblige göre en az iki yaptirmis ve PCR testi en az 48 saat önce negatif çikan sporculardan olusacagini sözlerine ekledi.

Uluslararasi Gelibolu Maratonu'nun ödül töreni ise saat 13.30'da Tarihi Namazgah Tabyasi'nda yapilacak.

Kaynak: AA