Sinir Disi Edilen Haitili 260 Kisi Ülkesine Hüzünlü Sekilde Döndü

Ülkelerindeki ekonomik kriz ve dogal afetler nedeniyle ABD'ye göçmek zorunda kalan ve sonrasinda sinir disi edilen 260 Haitili ülkesine hüzünlü sekilde ulasti.

Bölge basininda çikan habere göre, haftalarca süren bir yolculugun ardindan bir sekilde Meksika sinirindan ABD'ye kaçak yollarla geçen Haitililerden bir kismi sinir disi edildi.

Yetkililer, Haiti'nin Toussaint Louverture Havalimanina inen uçakta 45'i çocuk, 45'i kadin olmak üzere 260 kisinin ABD'den geri gönderildigini açikladi.

Böylece son iki günden bu yana ülkeye geri gönderilenlerin sayisinin 560'a ulastigi bildirildi.

Sinir disi edilen Haitililerin, ülkelerine vardiktan sonra büyük üzüntü ve gözyaslari içinde uçaktan indigi bilgisi paylasildi.

- "Haitililere hirsiz gibi davrandilar"

Yerel medyaya konusan Haitili 30 yasindaki kadin, yetkililerin kendilerine çok kötü muamelede bulunduklarini belirterek, "Haitililere hirsiz gibi davrandilar. Haitililer hirsiz degil, sadece daha iyi yasam arayan insanlardir. Baska milletlerden insanlara bu sekilde davranmadilar. Bu irkçiliktir." ifadesini kullandi.

ABD hükümeti, Meksika ile Teksas'in Del Rio kasabasini baglayan bir köprünün altinda kurulan Haitili göçmen kampinin tamamen temizlendigini bildirdi.

- Haiti Özel Temsilcisi istifa etmisti

ABD'nin Haiti Özel Temsilcisi Daniel Foote, ülkelerindeki iç karisiklik ve dogal afetler nedeniyle ABD'ye kaçmak isteyen Haitili göçmenlerin ABD-Meksika sinirinda sert müdahale ile karsilasmasinin ardindan istifa etti.

Kaynak: AA