Cumhurbaskani Erdogan, Darülaceze'deki Açilis Ve Tanitim Töreninde Konustu Açiklamasi (3)

'Son günlerde üniversite ögrencileriyle alakali maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Ülkemizde iktidara geldigimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadigi kadariyla tirmandiran, neredeyse 1 milyona yakin yurt kapasitesine sahip olan bir iktidariz ve bunu görmeden maalesef yalan yanlis, hiç ilgisi, alakasi olmayan kisileri güya banklarin üzerine yatirarak 'Türkiye'de su anda yurt yokmus' diye bu tür böyle yalan yanlis kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz. Hayatiniz yalan' 'Özellikle aile kurumuna büyük önem veriyoruz. Yaslilara, çocuklara, engellilere, kadinlara verdigimiz destegin gerisinde aile kurumunu güçlü bir sekilde ayakta tutma hedefidir. Insallah hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye'yi insa ederek 84 milyonun tamamini güvenli, huzurlu, müreffeh bir ülkede yasayan mutlu bireyler haline getirecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, son günlerde üniversite ögrencileriyle alakali çok çirkin bir kampanya sürdürüldügünü belirterek, "Ülkemizde iktidara geldigimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadigi kadariyla tirmandiran, neredeyse 1 milyona yakin yurt kapasitesine sahip olan bir iktidariz." dedi.

Erdogan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açilisi ve Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri Tanitim Töreni'nde yaptigi konusmada, milletin her kriz ve kaos döneminin ardindan demokratik ve ekonomik geri kalmisligi kader haline getirmeye çalisanlara karsi istiklaline ve istikbaline sahip çikma iradesini ortaya koydugunu söyledi.

Hükümete gelislerinin de iste böyle bir iradenin tezahürü oldugunu ifade eden Erdogan, konusmasina söyle devam etti:

"Hamdolsun, Allah'in yardimi ve milletimizin destegiyle tesis ettigimiz istikrar ve güven iklimi sayesinde, ülkemiz Cumhuriyet tarihinin tamaminda gerçeklesen katbekat fazlasiyla eser ve hizmete bu dönemde kavustu. Sosyal destek politikalarimiz ve uygulamalarimiz da bu basarinin önemli bir parçasidir. Elbette dünya degistikçe, ülkemiz gelistikçe bilhassa gençlerimizin beklentileri ve ihtiyaçlari farklilastikça biz de kendimizi buna göre güncelliyoruz. Dünkü Türkiye'nin ihtiyaci kimseyi aç ve açikta birakmamakti. Bugünkü Türkiye'nin ihtiyaci herkese arzu ettigi standartta hayatini sürdürebilecegi imkanlari saglamaktir. Artik sadece basimizi sokacak bir çatiya sahip olmanin degil, mimarisiyle, insaat kalitesiyle, esyasiyla, çevre düzeniyle güzel bir evde yasamanin pesindeyiz."

Son günlerde üniversite ögrencileriyle alakali çok çirkin bir kampanya sürdürüldügüne de deginen Erdogan, "Ülkemizde iktidara geldigimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadigi kadariyla tirmandiran, neredeyse 1 milyona yakin yurt kapasitesine sahip olan bir iktidariz ve bunu görmeden maalesef yalan yanlis, hiç ilgisi, alakasi olmayan kisileri güya banklarin üzerine yatirarak 'Türkiye'de su anda yurt yokmus' diye bu tür böyle yalan yanlis kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz. Hayatiniz yalan. Bizim yurtlarimiz ortada ve bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarimizda 2, bilemedin 3 kisilik kapasite ile biz ögrencilerimizi agirliyoruz." diye konustu.

- "84 milyonun tamamini güvenli, huzurlu, müreffeh bir ülkede yasayan mutlu bireyler haline getirecegiz"

Cumhurbaskani Erdogan, "Karnini doyurabilecegi ekmege muhtaç olmak, fakirlik ölçüsü olmaktan çikti. Artik insan gibi yasamak dedigimiz imkanlara sahip olmayanlar kendini fakir hissediyor. Öyleyse bize düsen görev, milletimizi bu yeni standartlara göre hayatini sürdürebilecegi imkanlara kavusturmaktir." dedi.

Sosyal destek programlarinin da ayni anlayisla yenilendigini ve gelistirildigini belirten Erdogan, sunlari söyledi:

"Özellikle aile kurumuna büyük önem veriyoruz. Yaslilara, çocuklara, engellilere, kadinlara verdigimiz destegin gerisinde aile kurumunu güçlü bir sekilde ayakta tutma hedefidir. Insallah hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye'yi insa ederek 84 milyonun tamamini güvenli, huzurlu, müreffeh bir ülkede yasayan mutlu bireyler haline getirecegiz."

Erdogan, devletler gibi milletlerin de gelenekleriyle, kültürleriyle, bunlarin somutlasmis hali olan kurumlariyla yasadigini dile getirerek, "Biz, binlerce yillik kurum kültürümüzle dünyaya ilham olmus bir ülkeyiz. Yasadigimiz cografyada ilk çaglarindan beri hep insanligin birikimlerine ev sahipligi yaptik." ifadelerini kullandi.

Su anda 1000 kisi yatak kapasiteli böyle bir yurt binasina sahip olacaklarini kaydeden Erdogan, bugün burada köklü kurumda olmaktan, tamamlanan yatirimlarin, baslayacak projelerin heyecanini paylasmaktan büyük memnuniyet duydugunu bildirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, açilisini yapacaklari yurt ve kültürel tesislerle insa edilecek Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri'nin hayirli olmasini temenni etti.

- Notlar -

Açilis töreni Hafiz Ramazan Demirkan'in okudugu Kur'an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Cumhurbaskani Erdogan'a Darülaceze sakinleri Ali Karci ve Pervin Ersöz tarafindan hediye takdim edildi. Yapimi tamamlanan tesislerin açilisi dolayisiyla Cumhurbaskani Erdogan, bakanlar ve katilimcilar kurdele kesti.

Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi tarafindan dua edildi. Törene, Cumhurbaskani Erdogan'in yani sira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan ile Darülaceze Baskani Hamza Cebeci de katildi.

(Bitti)

Kaynak: AA