Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Hiç Kimsenin Kendisini Sahipsiz Hissetmeyecegi Bir Sistem Kurduk'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açilisi ve Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri Tanitim Töreni’nde yaptigi konusmada, “Türkiye’nin en yaygin ve en etkin sosyal destek politikalarini hayata geçirmek suretiyle hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyecegi bir sistem kurduk” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Hiç Kimsenin Kendisini Sahipsiz Hissetmeyecegi Bir Sistem Kurduk'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açilisi ve Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri Tanitim Töreni’ne katildi.

Darülaceze Baskanligindaki törene Cumhurbaskani Erdogan’in yani sira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik ve Saglik Bakani Fahrettin Koca da katildi.

Cumhurbaskani Erdogan törende yaptigi konusmada, darülacezenin hizmet yelpazesini genislettigini belirterek, “Yurt ve kültürel tesislerimizin Darülaceze’mize hayirli olmasini diliyorum. Bu ödüllü projenin hayata geçmesinde katkisi olan herkesi, özellikle hayirseverlerimizi tebrik ediyorum. Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri iftihar verici bir projedir. Bu tesis 1068 yatak kapasitesi ile misyonuna uygun bir yer olacaktir. Insaata katki saglayacak herkese sükranlarimi sunuyorum. Her yatirim önemlidir ama dogrudan insana üstelik de bakima muhtaç insana yapilan yatirim çok daha önemlidir. Sadece ve sadece Allah rizasi gözetilerek yapilan bu yatirimin hayattaki getirisi de hayir duasidir” dedi.



“HIÇ KIMSENIN KENDISINI SAHIPSIZ HISSETMEYECEGI BIR SISTEM KURDUK”

Arnavutköy’deki projenin ülke için bir örnek olacagini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Bu bölgenin çocuguyum. Darülaceze’yi iyi bilirim. Belediye Baskani oldum Ayazaga kampüsünü yaptim. Ayazaga ile beraber bir siçrama gerçeklesti. Arnavutköy’deki bu devasa yere basliyoruz. Hayirseverlerimizin oraya olan katkisi inaniyorum ki dünyada Arnavutköy’deki Darülaceze’mizi bir örnek olarak yansitacak, onunla iftihar edecegiz. Türkiye’nin en yaygin ve en etkin sosyal destek politikalarini hayata geçirmek suretiyle hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyecegi bir sistem kurduk” dedi.



“ÜLKEMIZI BU ALANDA GIPTA EDILEN BIR HALE GETIRDIK”

Destek politikalarinin her alani kapsadigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Ülkemizi bu alanda gipta edilen bir hale getirdik. Bu destekleri insanlarimizi kendi tabii aile hayati içinde tutarak veriyoruz. 60 yasin üzerindeki 170 binden fazla 65 yasin üzerindeki 150 bine yakin büyügümüzü kendi ailesi yaninda destekliyoruz. Engellilerin topluma katilma konusunda da en büyük atilimlar bizim dönemimizde gerçeklesti. 536 bine yakin engellimize aylik ortalama bin 790 TL destek veriyoruz. Engellilerin kamudaki istihdami da 60 bini asti. Devlet korumasindaki çocuklarimiz ile ilgili sistemi bastan sona degistirdik. 139 bine yakin çocugumuzun, sagladigimiz sosyal ve ekonomik destekle kendi aileleri veya yakinlari yaninda hayatlarini sürdürmelerini temin ediyoruz. Ayni sekilde 18 binin üzerinde çocugumuz da evlat edinilmek suretiyle bir aileye kavustu. Risk grubundaki çocuklarin ve ailelerin izlenmesi konusunda 67 bine yakin evladimizi yakindan takip ettik” seklinde konustu.



“TÜRKIYE’NIN SOSYAL YARDIM BÜTÇESI GÖREVE GELDIGIMIZDE 2 MILYAR LIRAYDI, GEÇTIGIMIZ YIL BU RAKAM 69 MILYAR LIRAYI BULDU”

Her kesimi koruyan gözeten ve destekleyen politikalar gelistirildigini ve bunlarin uygulandigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Türkiye’nin sosyal yardim bütçesi göreve geldigimizde 2 milyar liraydi. Geçtigimiz yil bu rakam 69 milyar lirayi buldu. 19 yilda verdigimiz sosyal desteklerin tutari 434 milyar liraya ulasti. Yaklasik 2 milyon vatandasimiz kendilerine devlet tarafindan verilen sosyal yardim kartlari ile ihtiyaçlarini karsilamaktadir. Elbette gönlümüz her bir vatandasimizin destege ihtiyaç duymadan hayatini sürdürebilecegi seviyeyi ulasmayi istiyoruz. Ancak dünyanin hiçbir yerinde böyle bir idealin olmadigi ortadadir” dedi.



Cumhurbaskani konusmasinin devaminda, “Akil ve vicdan sahibi hiç kimse demokrasiden kalkinmaya tüm alanlarda geçmisin herhangi bir döneminin fersah fersah ilerisinde oldugunu inkar edemez. Bizim kusagimiz 1960 darbesinde çocuktu. Türkiye’nin karanlik dönemlerinden biri olan 1970’ler gençlik yillarina denk geldi. Ideolojik ve etnik kökende nasil bölünmeye, darbe taslarinin nasil dösendigini bizzat yasadik gördük. 1980 darbesi ile ülkemizin tekrardan saf disina itildigi bir felaketti. Darbenin ardindan yeniden toparlanmaya çalisan Türkiye bölücü örgütünün eylemleri ve koalisyon hükümetlerinin yol açtigi patinajla karsilasti” ifadelerini kullandi.

“1 MILYONA YAKIN YURT KAPASITESINE SAHIP OLAN BIR IKTIDARIZ”

Son günlerde üniversite ögrencileriyle alakali çirkin bir kampanya sürdürüldügünü söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Iktidara geldigimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadigi kadariyla tirmandiran neredeyse 1 milyona yakin yurt kapasitesine sahip olan bir iktidariz. Bunu görmeden yalan yanlis, ilgisi alakasi olmayan kisileri banklarin üzerine yatirarak yalan yanlis kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatiniz yalan. Bizim yurtlarimiz ortada. Bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Yurtlarda 2 bilemedin 3 kisilik odalarda ögrencilerimizi agirliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA