Boyabat Gençlik Merkezince Gençlere Yönelik Panel Düzenledi

Boyabat ilçesinde Gençlik Merkezi tarafindan "Yazar-Okur Bulusmasi" adi altinda panel gerçeklestirildi.

Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroglu, Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Sehitler Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin açilisinda yaptigi konusmada, sartlar ve durum ne olursa olsun, bir gencin bile kalbine dokunmak için maddi ve manevi imkanlariyla sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Modern çagin birçok hastalik ve bagimliligi bulunduguna dikkati çeken Köroglu, "Kisisel haklarimizi telefon, tablet ve bilgisayar karsisinda kaybediyoruz. Evlatlarimiz kitap okuma aliskanligi kazansin, siir, edebiyat okuma aliskanligi kazansin diye zaman zaman bu etkinlikleri sizin için yapiyoruz." dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan Anadolu Yazarlar Birligi Baskani Yusuf Tosun, Baskan Yardimcisi Hüseyin Karaca ile Hüseyin Akin ve Serap Kadioglu, "Tarihi kaderimiz için kültürel seferberlik" konulu panelde sunum yapti.

Tosun, bir toplumun sanati yoksa yok olmaya mahkum oldugunu dile getirerek, "Bir toplumda kültür ve sanattan çok maddiyata önem veriliyorsa keseler sismis, maneviyat bitmistir. Toplumun ayaga kalkmasi için öz kültür, yerel kültür hamlesine ihtiyaç vardir. Bunun için devlet politikalarinda kültürel etkinliklerin ilk siralarda olmasi lazimdir." diye konustu.

Panel, sair ve yazarlarin kitaplarini imzalamalariyla sona erdi.

Panele Kaymakam Vekili Ahmet Faruk Beyazit, Belediye Baskan Yardimcisi Kadir Çeltikçi, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk, Ilçe Milli Egitim Müdürü Osman Özkan, Il Genel Meclisi Üyesi Mustafa Demircan da katildi.

Kaynak: AA