Yunanistan Basbakani Miçotakis, Türkevi Açilisina Katilan Baspiskopos Elpidoforos Ile Görüstü

Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis, New York'taki Türkevi açilisina katilmasi nedeniyle Atina'da rahatsizlik yaratan Amerika Ortodoks Kilisesi Baspiskoposu Elpidoforos ile bir araya geldi.

Basbakanliktan yapilan açiklamada, görüsmede diasporadaki Rum toplumunun sorunlarinin ele alindigi belirtildi.

Amerika Ortodoks Kilisesi Baspiskoposu Elpidoforos'un New York'ta, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar'in da bulundugu Türkevi açilis törenine katilmasi, Yunan ve Güney Kibris Rum kamuoylarinda tepkiye yol açmis, Atina durumdan duydugu rahatsizligi dile getirmisti.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis Ikonomu bu rahatsizligi net bir sekilde ifade etmisti. Ikonomu yaptigi açiklamada "Elpidoforos'un hareketleri bizi rahatsiz etti. Yunan hükümeti memnuniyetsizligini ifade ediyor." demisti.

Baspiskopos Elpidoforos ise sosyal medya üzerinden yaptigi açiklamada, pazartesi günü Türkevi'nin açilis töreninde bulunusunun, baris dolu bir gelecek ve dini özgürlüklerin korunmasi için diyalog amaci tasidigini belirtmisti.

Elpidoforos, "Kibrisli ve ABD'deki Rum kardeslerimde, özellikle sevgili cemaatimde istemeden yol açtigim aci için gerçekten çok üzgünüm." ifadesini kullanmisti.

Kaynak: AA