Trabzon Yaylalari Beyaza Büründü

Çaykara ilçesine bagli Haldizen Vadisi ile TrabzonBayburt sinirindaki Yedigöller bölgesinde de etkili olan yagis sonrasi kar kalinligi 30 santimetreyi buldu.

Trabzon'un yüksek kesimleri, etkili olan kar nedeniyle beyaz örtüyle kaplandi.

Kent genelinde hava sicakliginin gece saatlerinde düsmesinin ardindan yagmur yüksek kesimlerde yerini kar yagisina birakti. Çaykara ilçesine bagli Haldizen Vadisi ile Trabzon-Bayburt sinirindaki Yedigöller bölgesinde de etkili olan yagis sonrasi kar kalinligi 30 santimetreyi buldu.

Dogal güzellikleri ve zengin florasiyla alternatif tatilcilerin son yillarda gözdesi haline gelen 1900 rakimli vadi, karla birlikte kartpostallik görüntüler olusturdu.

Haldizen Daglari üzerindeki "Yedigöller" bölgesi olarak bilinen 2 bin 740 rakimli alanda yer alan Aygir Gölü, Balikli Göl, Dipsiz Göl, Ikiz Göller, Kara Göl, Sariçiçek Gölü ile Pirömer Gölü'ne gidilen güzergaha ise kar nedeniyle ulasim saglanamiyor.

Vadide yasayan çoban Ali Yüce, AA muhabirine, bölgede her an dört mevsimin bir arada yasanabildigini söyledi.

Yüce, 200 küçükbas hayvanini kar yagmasina ragmen otlatmaya çikardigini anlatarak, "Yagislarin bir iki gün daha sürecegini düsünüyorum. Bir ay gibi bir süre sonra havalar biraz daha düzelir ve sonrasinda tamamen kar yagisi baslar. Burada hava sartlari her an degisebilir. Karda çalismak zor oluyor ama severek yaptigimiz için zevk aliyoruz. Sürüdeki hayvanlar 40 santimetre kara kadar otlayabiliyor. Simdi de aksam saatlerine kadar otlayacaklar." diye konustu.

Bu arada, kar yagisinin etkili oldugu Sultan Murat, Yente ve Sekersu yaylalarinda Trabzon Büyüksehir Belediyesi ekiplerince baslatilan yol açma çalismalarina devam ediliyor.

Kaynak: AA