Terör Örgütü YPG/PKK'nin, Suriye'nin Kamisli Ilçesinde Göstericilere Saldirisinda 5 Kisi Yaralandi

Terör örgütü YPG/PKK'nin, Suriye'nin kuzeydogusundaki Haseke iline bagli Kamisli ilçesinde, örgütün eylemlerini protesto eden göstericilere yönelik düzenledigi tasli ve sopali saldirida 5 kisi yaralandi.

Yerel kaynaklardan alinan bilgiye göre, örgütün isgalinde tuttugu kentte toplanan bir grup, Kamisli'daki BM binasi yakininda gösteri düzenledi.

Fahis yakit ve ekmek fiyatlarini, örgütün bölgedeki kaynaklari isgal etmesini ve çesitli uygulamalarini protesto eden göstericiler, örgüt tarafindan alikonulan kisilerin saliverilmesini istedi.

Teröristlerin, göstericilere tas ve sopalarla düzenledigi saldirida ilk belirlemelere göre 5 kisi yaralandi. Teröristler ayrica gösteriyi takip eden gazetecilerin fotograf makinasi ve kameralarini da kirdi.

- Suriye'deki enerji kaynaklarinin büyük kismi YPG/PKK isgalinde

Deyrizor ve Haseke illerinde terör örgütü YPG/PKK isgalindeki bölgeler, petrol ve dogal gaz açisindan Suriye'nin en zengin enerji kaynaklarina sahip.

Irak sinirina hakim Deyrizor, ülkenin en büyük enerji kaynaklarina ev sahipligi yapiyor. Kenti ikiye bölen Firat Nehri'nin dogusu Suriye'nin en büyük petrol sahalarini olusturan 11 yatagi barindiriyor.

YPG/PKK, ABD destegiyle Suriye'deki petrol kaynaklarinin yüzde 70'inden fazlasini isgal etmeyi sürdürüyor.

Terör örgütü YPG/PKK, Deyrizor'un kuzeydogu kirsalindaki en büyük gaz tesisi Koniko'yu 23 Eylül 2017'de ele geçirirken 22 Ekim 2017'de de Suriye'nin en büyük petrol sahasi el-Ömer'i isgal etmisti.

Kaynak: AA