Ögretmenin Kalp Krizi Geçirdigi Okula Ismi Verildi

VAN – Van’in Ercis ilçesinde görevi basinda kalp krizi geçirerek hayatini kaybeden Semra Kas isimli ögretmenin adi görev yaptigi Çimen Ilkokuluna verildi.

Ögretmenin Kalp Krizi Geçirdigi Okula Ismi Verildi
Görevi basinda kalp krizi geçirerek hayatini kaybeden Semra Kas’in ismi görev yaptigi Çimen Ilkokuluna verilerek, Çimen Semra Kas Ilkokulu olarak degistirildi. Ilçe Kaymakamligi ve milli egitim müdürlügünün ortaklasa restore ettigi okulun açilisinda konusan Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoglu, “Bugün hem sevinç yasiyoruz hem büyük bir hüzün içerisindeyiz. Sevgili ögretmenimiz, Semra Hocamizi bu okulda kalp krizi sonucu kaybettik. Hem hocamiza karsi ahde vefamizi gösterebilmek hem onun ismini yasatabilmek hem de yeni yaptigimiz okulumuzun dizayniyla birlikte Semra Hocamizin ismini vermenin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Sag olsunlar kizimizin babasi da Antalya’dan buraya geldiler, bizi yalniz birakmadilar. Bizler 2021-2022 egitim ögretim yilinin ülkemize, vatanimiza ve milletimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyoruz. Allah hocamizin mekânini cennet eylesin insallah” dedi.

Açilista ögrenciler tarafindan çesitli oyunlar oynandi, siirler okundu. Programa, Ercis Kaymakami Nuri Mehmetbeyoglu, Ercis Jandarma Komutani Yarbay Mehmet Demir, Ercis Ilçe Milli Egitim Müdürü Yakup Alhan, kurum amirleri ve hayatini kaybeden Semra Kas’in babasi Nadir Kas katildi.

Kaynak: İHA