Merkezefendi Belediyesi Kendi Elektrigini Üretiyor

Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphane’nin çatisina kurdugu günes enerji santrali ile elektrik üretiyor.

Merkezefendi Belediyesi Kendi Elektrigini Üretiyor


Merkezefendi Belediyesi tarafindan Merkez Kütüphane’nin çatisina kurulan günes enerji santrali enerji üretmeye basladi.

900 metrekarelik alana kurulan santralde toplam 224 panel, 3 invertör (güç çevirici) ve 112 adet 950w gücünde optimizer bulunuyor. Yilda yaklasik 160 bin kWh (kilovat saat) enerji üretecek olan 69 kWe (elektriksel güç) gücündeki santral, 2 Eylül 2021 tarihinden itibaren çevreye dost yenilenebilir enerji üretiyor. Üretilen enerjinin bir kismi Merkez Kütüphane’de kullanilirken, bir kisminin da satisi gerçeklestiriliyor. Satistan elde edilen tutar Merkezefendi Belediyesi’nin elektrik faturalarindan mahsup edilerek tasarruf saglaniyor. Böylelikle Merkezefendi Belediyesi hem kendi enerjisini kendi üretiyor, hem belediye bütçesinde tasarruf sagliyor hem de dogaya zarar veren karbondioksit saliniminin önüne geçiyor.

“Günes enerji santrali ile elektrik üretiyoruz”

Çevre ve enerji yatirimlarinin her zaman devam edecegini belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, her türlü enerji kaynaginin mutlaka degerlendirilmesi gerektigini söyledi.

Çevre dostu yenilenebilir enerji üreterek bütçede tasarruf sagladiklarini belirten Baskan Dogan, “Merkezefendi Belediyesi olarak her zaman üretime ve tasarrufa büyük önem verdik. Bütçemizi, kaynaklarimizi en dogru sekilde kullandik, kullanmaya da devam ediyoruz. Gün boyu günes gören Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphanemizin çatisina kurdugumuz günes enerji santrali ile elektrik üretiyoruz. Ürettigimiz elektrigi hem kütüphanemizde kullaniyoruz hem de satisini gerçeklestiriyoruz. Böylece bir yandan bütçeye katki saglarken bir yandan da çevreye dost yenilenebilir enerji üretiyoruz. Enerji, gelecegimizin en önemli konularindan biridir. Özellikle böyle bir dönemde de her türlü enerji kaynagini mutlaka en iyi sekilde degerlendirmeliyiz. Dogal kaynaklarimizi koruyarak enerji tasarrufu saglamaliyiz. Gelecegimiz için, gelecek nesillere yasanabilir bir dünya birakmak için tüm gücümüzle çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA