Hirsizlar Asi Olmaya Giden Ailenin Evinden 700 Bin Liralik Ziynet Esyasini Çaldi

Siirt’te kadin hirsizlar, girdikleri evden 8 dakika içinde 700 bin TL degerinde ziynet, döviz ve para çalarak kayiplara karisti. Evleri soyulan ailenin ise hirsizlik aninda asi olmaya gittigi ögrenildi.

Hirsizlar Asi Olmaya Giden Ailenin Evinden 700 Bin Liralik Ziynet Esyasini Çaldi
Siirt kent merkezinde bir eve giren kadin hirsizlar, 700 bin TL’lik altin, döviz ve para çaldi. Hirsizlarin apartmana girdikleri anlar güvenlik kameralari tarafindan kayit altina alinirken, hirsizlarin rahat tavirlari pes dedirtti. Yillarin birikimini agabeylerinin kasasina koyduklarini ve iki kadinin tüm emeklerini çaldigini belirten Hüsamettin Ören, hirsizlarin yakalanip çalinan ziynet esyalarinin bulunmasini istedi.

Ören, “Biz yillardir esnaflik yapiyoruz. Dedemizden kalma meslegi yürütmeye çalisiyoruz. Bu yillarin birikimiyle üç bes kurusumuz var. Bunu da kasada tutuyoruz. Su anda ev halkinin yarim saatligine, 40 dakikaligina evden ayrilmasi neticesinde dilenci kiliginda gelen iki kadin eve giriyor. Zili çalip asansöre biniyor çikiyor. Dairenin bos oldugunu nasil anladilarsa bilmiyoruz ama daireye giriyorlar. Büyük agabeyimizin dairesinde bütün birikimimizi agabeyimizin kasasinda sakliyoruz. Bizimkilerin yani sira dost, akrabalarin bizde biraktiklari emanetler var. Ablamlar olsun, teyzemlerin biriktirdigimiz bütün birikimimiz. Bir miktar ziynet esyasi, bir miktar döviz, bir miktar TL olarak yaklasik 600-700 bin lira maliyetli birikim heba oldu gitti” dedi.

Hirsizlik aninda ev halkinin asi olmaya gittigini belirten Ören, aile fertleri çikinca hirsizlarin eve girdigini dile getirdi. Ören, “Bunlar çikiyor daireyi çok kolay bir sekilde açiyorlar. Çok kisa süreligine asi olmak için ayrilmislar evden. Toplam yarim saat evden uzak kaldiklarini sanmiyorum. Bunlarin girisi çikisi toplam 8 ile 10 dakikada bu isi bitiriyorlar. Kapiyi açiyorlar, kartla içeri girip altüst ediyorlar. Anahtarlari yatak odasinda buluyorlar. Yatak odasindan aldiklari anahtarla kasayi açiyorlar, kasayi bosaltiyorlar. Yaklasik iki aydir vuku bulmus bu olaydan sonra su ana kadar hiçbir gelisme olmadi. Büyük bir magduriyetimiz bulunmaktadir. Hem bizim hem yakin akrabalarimizin bizde biraktiklari emanetler toplu olarak gitmistir. Yetkililerden bize yardimci olmalari, magduriyetimizin giderilmesi, bu hirsizlik olayini gerçeklestirenlerin yakalanmalari, çalinan mallarimizin bulunmasini talep ediyorum. Bizim tek talebimiz bizim magduriyetimizin giderilmesi. Elimizde apartman kameralarinin görüntüleri var. Apartmana girisleri var. Belli görünüyorlar. Maskeli belki ama sanirim bu teknolojide o maskenin de çok önemi olmayabilir. Tespit etsinler magduriyetimizi gidersinler diyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA