GÜNCELLEME - Ordu'da FETÖ Operasyonunda 43 Süpheli Gözaltina Alindi

Gülyali'daki bir restoranda toplanti halinde bulunan 10 süpheli, himmet olarak aralarinda topladiklari parayla suçüstü yakalandi Süphelilerin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda ele geçirilen ve örgüte ait oldugu degerlendirilen 370 bin lira, 100 bin 665 dolar, 17 bin 150 avro, 1,5 kilogram civarinda altin ile ruhsatsiz silah, dijital materyal ve çok sayida örgütsel dokümana el konulduCUMHURIYET BASSAVCILIGININ AÇIKLAMASI GÜNCELLENDI.

Ordu'da Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasina (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 43 süpheli gözaltina alindi.

Ordu Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan yazili açiklamada, örgütün kentteki yeni yapilanmasina yönelik sorusturma yürütüldügü belirtildi.

Sorusturma kapsaminda, yaklasik 6 ay süreyle yapilan iletisimin dinlenmesi, teknik araçlarla izleme ve fiziki takip faaliyetleri sonucu tespit edilen süphelilere yönelik operasyon düzenlendigi bildirilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Süphelilere yönelik olarak 23 Eylül 2021'de arama, el koyma ve gözalti tedbirleri uygulanmis ve 43 süpheli gözaltina alinmistir. Süpheliler arasinda yer alan ve bu yeni yapilanmada mütevelli üyesi olarak tanimlanan 10 süpheli, Gülyali ilçemizde bulunan bir restoranda toplanti halinde bulunduklari sirada, himmet olarak aralarinda topladiklari paralarla birlikte suçüstü yakalanmislardir.

Süphelilerin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda ele geçirilen ve örgüte ait oldugu degerlendirilen 370 bin lira, 100 bin 665 dolar, 17 bin 150 avro, 1,5 kilogram civarinda altin ile bir ruhsatsiz silah, 11 mermi ve süphelilere ait dijital materyaller ve çok sayida örgütsel dokümana el konulmustur. Cumhuriyet Bassavciligimizca sorusturmaya titizlikle devam edilmektedir."

- "Halen aktif görevde bulunan bir kamu görevlisi ile esi de gözaltina alindi"

Açiklamada, Cumhuriyet Bassavciliginin koordinesinde Il Emniyet Müdürlügünce yürütülen sorusturmada, süphelilerden 16'sinin KHK'larla ihraç edilmis kamu görevlisi oldugu belirtildi.

Deliller toplanirken örgütün yeni mütevelli, egitim ve kadin yapilanmasinin çökertildigi aktarilan açiklamada, derinlestirilen sorusturmada FETÖ'nün hücrelerinin halen aktif oldugu da vurgulandi.

Sorusturmada, en ufak detaylarin bile gözden kaçirilmadan degerlendirildigi bildirilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Elde edilen deliller FETÖ'nün çirkin ve karanlik yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Deliller isiginda derinlestirilen sorusturmada FETÖ yapilanmasinin yönetiminde oldugu tespit edilen ve 'Gün' adi altinda toplanti yapan 10 erkek süpheli yakalandi. Ordu Il Emniyet Müdürlügü operasyonu ile süpheliler, Gülyali ilçesinde bir araya geldikleri restoranda himmet olarak aralarinda topladiklari paralarla birlikte suçüstü yakalanarak gözaltina alindi. Ayrica sorusturma kapsaminda tespit edilen diger süphelilere de es zamanli arama, el koyma ve gözalti islemleri uygulandi, 43 süpheli gözaltina alindi."

- Cezaevindeki örgüt üyelerinin aileleri için "süt dagitimi" adli yardim toplanmis

Sorusturma sirasinda yapilan aramada ele geçirilen parayla, cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin ailelerine "süt dagitimi" adi altinda yardim yapildiginin belirlendigi aktarilan açiklamada, "Ayrica ev kiralayip örgüt üyelerinin çocuklarina egitim verildigi ve süphelilerin yurt disina kaçan örgüt üyeleri ile görüntülü görüsmeler yaptiklari da tespit edildi. Sorusturma kapsaminda, daha önce tutuklanip ihraç edilen, ardindan göreve iade edilen ve halen aktif görevde bulunan bir kamu görevlisi ile esi de gözaltina alindi." ifadesi yer aldi.

Kaynak: AA